Almanya'dan Skandal Hamle!

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından FETÖ üyelerinin yuvası olan Almanya'nın, Etiyopya'daki FETÖ mensuplarına da resmi yollarla destek sağlamaktan çekinmediği tespit edildi.

13.10.2018-10:53 - (Son Güncelleme: 13.10.2018-10:38) Almanya'dan Skandal Hamle!

Türk basın muhabirleri, zamanın Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn'ın terör örgütüyle bağlantılı olduğu nedeni ile kapatılmasını ve tüm izinlerinin iptal edilmesini talep ettiği Kaynak adlı şirket için Almanya'nın Addis Ababa Büyükelçiliğinin Mayıs 2017 tarihinde yazdığı destek mektubunu ortaya çıkardı.

Almanya'nın Addis Ababa Büyükelçiliğinin resmi mührünü ve diplomat Jutta Luig'in imzasını bulunan mektupta, FETÖ'cü şirkete Alman vatandaşlarının yatırım uyguladığını ifade ederek, Etiyopyalı görevlilerden bu şirkete her türlü rahatlığı vermeleri talep edildi.Alman Büyükelçiliğinin Alman şirketleri ve iş temsilcilerini Etiyopya'da yatırım uygulamaya teşvik ettiği belirtilen mektupta, "Alman vatandaşları bir süre önce Addis Ababa merkezli Kaynak Eğitim ve Sağlık Hizmetleri isimli şirketi satın almıştır. Tüm ilgili otoritelerden yatırımcılarımıza mümkün olduğunca destek olmalarını  rica ediyoruz." şeklinde ifadeler mevcut.

Eski Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn tarafından Mart 2017 tarihinde Ticaret Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı ve Etiyopya Yatırım Komisyonuna iletilen talimatta, Kaynak isimli şirketin kapatılması ve tüm haklarının iptal edilmesi talep ediliyordu.

Başbakanının emrine rağmen şirketin kapatılmayarak başkalarına satılması ve bu şirketin çalışmasına müsade edilmesi örgütün Etiyopya devleti içerisinde de geniş bir "paralel yapılanmaya" gittiğini ortaya koyuyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal