Almanya'da Damadına WhatsApp'tan Hakaret Eden Kayınvalide Ceza Almadı

Almanya'da mahkemenin damadı hakkında aileye ait WhatsApp grubunda hakaretler yapan kayınvalidenin yasal bir yaptırıma uğramayacağına karar vermesi tartışmalara sebep oldu.

01.02.2019-00:31 - (Son Güncelleme: 01.02.2019-00:24) Almanya'da Damadına WhatsApp'tan Hakaret Eden Kayınvalide Ceza Almadı

Almanya'da mahkemenin verdiği bir karar gündeme oturdu.

Gündem olan olay; bir adam kaynanasının Whatasapp grubunda kendisi hakkında hakaretler içeren sözler kullandığını öne sürerek mahkemeden bu bu hakaretlerin yasaklanmasını talep etmesiyle başladı.

Davaya konu olan olayda bir baba oğlunun odasından daha hızlı çıkması için boğazını sıkmış ve itekleyerek hızlı hareket etmesin istemişti. Adamın eşi bu olayı videoya çekip annesine göndermiş, kadında bu görüntüleri WhatsApp grubunda yayınlamıştı.

'AİLENİN ÖZEL ALANI'

Kaynana bu görüntüler eşliğinde bir "eziyet protokolü" hazırlayarak,bu protokolü diğer aile bireylerinin olduğu WhatsApp grubuna yolladı. Kaynana aynı zamanda çocuğa eziyet suçlaması ile polise ve gençlik dairesine de şikayette bulundu.Bu iddiaların yayılmasının yasaklanmasını isteyen damat önce eyalet mahkemesine buradan sonuç alamayınca da yüksek eyalet mahkemesine başvurdu.

Ancak her iki mahkemede "Aile arasındaki konuşmaların özel koruma altında olduğu, bu özgür alanda herkesin mahkeme yaptırımı endişesi taşımadan akrabalarla konuşabileceği" yönünde karar aldı.

Mahkeme kaynanın, iddiaları yayınladığı WhatsApp grubu üyeleri ile sıkı ve iyi bir kontağı olduğu için,davacı hakkında özgürce konuşma hakkı olduğuna karar verdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal