Almanya Provokatörün Cezasını Kesti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya ziyaretinde Başbakan Merkel ile yaptığı basın toplantısını sabote etmeye çalışan Adil Yiğit, Almanya’dan sınır dışı ediliyor.

29.10.2018-10:36 - (Son Güncelleme: 29.10.2018-10:32) Almanya Provokatörün Cezasını Kesti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya ziyaretinde Başbakan Merkel’le yaptığı basın toplantısını sabote etmeye çalışan Adil Yiğit, Almanya’dan sınır dışı ediliyor. Bir ay önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Merkel'in Berlin'deki basın toplantısında toplantıyı sabote etmesi sonucu salondan çıkarılan Adil Yiğit’i sınır dışı etme kararı verildi.

YENİDEN TÜRK PASAPORTU ALINCA...
Gençlik yıllarında Fransa'ya iltica eden ve sonrasında Almanya'ya gelip oturma izni alan Adil Yiğit, 2014 yılında yeniden Türk pasaportu almıştı. Alman Yabancılar Dairesi bunun üzerine, "Sen Türk pasaportunu geri aldığına göre, artık iltican düşmüştür" diyerek sınır dışı etme kararı verdi.

"21 OCAK'A KADAR ÜLKEDEN AYRILIN"
Verilen karar belgesinde, "Almanya'dan Türk vatandaşı olarak oturma izninizi uzatma veya yenisini alma talebiniz reddedilmiştir. Lütfen 22.01.2019'a kadar ülkeyi terk edin" ifadeleri kullanıldı. Yiğit'e karara uymayıp ülkeden ayrılmadığı takdirde zorla sınır dışı edileceği de bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal