Almanların Türkiye Korkusu!

İstanbul'da çalışmaları süren 3. Havalimanı'nın tamamlanmasıyla Almanların piyasadan çekileceğiz endişesi Türkiye'yle aynı güne fuar hazırlattı.

09.12.2017-09:46 - (Son Güncelleme: 09.12.2017-09:40) Almanların Türkiye Korkusu!

Uluslararası hava taşımacılığı alanı son 10 senede yüzde 5,6 ilerlerken bu alanda resmen şaha kalkan Türkiye yüzde 14 büyüme kaydederek tüm dünyanın dikkatini üzerine çekmeyi başarmıştı. Havayolu taşımacılığında özellikle THY ile bir muazzam sıçrama yakalayan Türkiye’nin, havacılık sektörünün küresel buluşma noktalarından biri olması düşünülen Eurasia Airshow organizasyonu ile fuarcılık alanında da söz sahibi olması planlanıyordu.

Bu amaçla Cumhurbaşkanlığı himayesi altına alınan ve 25-29 Nisan 2018 tarihlerinde Antalya’da ilki düzenlenecek olan Eurasia Airshow’un takvimi de 2016 senesinde sektörle paylaşılmıştı. Lakin Almanların bu alandaki benzer organizasyonu ILA Berlin Air Show fuarının tarihinin adeta kasıtlı şekilde bir anda değiştirilerek aynı tarihlerde gerçekleştirileceğinin duyurulması iki ülke arasındaki rekabetin ne boyuta geldiğini bir kez daha göstermiş oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal