Almanlar, Kiraların 2-3 Katına Çıkmasını Protesto Etmek İçin Sokaklara Döküldü

Almanya, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile uğraşmaya devam ederken, ülkenin başkenti olan Berlin'de binlerce kişi ev kiralarının 2-3 kat artması protesto etmek için sokaklara döküldü. Ülkede eylemlerin büyümesinden endişe ediliyor.

06.04.2019-16:45 - (Son Güncelleme: 06.04.2019-16:23) Almanlar, Kiraların 2-3 Katına Çıkmasını Protesto Etmek İçin Sokaklara Döküldü

Son zamanlarda Almanya'nın tek gündemi Türkiye olmuş durumda. Alman kurumları kendi ülkesindeki sorunları, karışıklıkları görmezden gelerek Türkiye aleyhinde girişimlerine hız veriyor. 

Ancak son günlerde Alman halkı da bu durumdan sıkılmış olacak ki sokaklara dökülmeye başladı. Kendi dertlerine kulak verilmesini talep eden binlerce Alman protesto gösterileri yapıyor.

EV KİRALARI 2-3 KAT ARTTI

Başkent Berlin'de binlerce vatandaş son yıllarda 2 - 3 kat artan ev kiraları için sokaklarda. Durum o kadar vahim bir hal aldı ki çalışanlar bile evlerini paylaşmak zorunda kalıyor.

Ev bulmanın işkence haline geldiği ülkede düzgün bir daire kiralayabilmeniz için 1000 - 1500 euroyu gözden çıkarmanız gerekiyor. Bunun Türk lirası karşılış 6 bin 300 lira ile 9 bin 500 liraya tekabül ediyor.

ODA BULMAK BİLE ÇOK ZOR

Ev bulamayanlar artık oda kiralamaya kadar düşmek zorunda kalıyorlar. Ancak bu da o kadar kolay olamayabiliyor. Bir oda kiralamak için 50 - 60 kişi ile mücadele etmeniz gerekiyor çünkü oda bulmak bile çok zor.

Bu kısmı başarı ile geçerseniz bir oda için 500-600 euroyu gözden çıkarmanız gerekiyor. Ancak işkence bununla da bitmiyor. Oda kiralamak için sizden bir çok belge isteniyor. İşte o belgeler;

*Özgeçmiş

*Borçsuzluk Belgesi

*Finansal Sicil Durumunuz

*Önceki Ev Sahibinin Referans Mektubu

*Motivasyon Mektubu

Ülkenin bu kadar zor durumda olmasına rağmen hükumetin tek derdinin Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan olması ise başta Almanlar olmak üzere bir çok kesim tarafından şaşkınlıkla karşılanıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal