Almanlar İtiraf Etti: İstanbul Berlin'in Başaramadığını Başardı

İstanbul Havalimanı'nın açılması Alman medyasının gündemine bomba gibi düştü. Alman basınında "İstanbul Berlin'in başaramadığını başardı" diye yazdı.

08.04.2019-17:58 - (Son Güncelleme: 09.04.2019-13:04) Almanlar İtiraf Etti: İstanbul Berlin'in Başaramadığını Başardı

HABER365 | ÖZEL HABER

İstanbul Havalimanı'nın inşa sürecini Berlin'in yapımı 10 yıldır süren havalimanı ile karşılaştıran Frankfurter Allgemeine Zeitung'daki "İstanbul havalanıyor" başlıklı haber, Türkiye ve Çin'in yakın zamanda bir havacılık yarışına gireceğini tahmin ediyor:

ALMANYA'NIN BAŞARAMADIĞINI TÜRKİYE BAŞARDI

"Şunun kabul edilmesi gerekiyor: İstanbul, Berlin'in başaramadığını başardı. Türkiye'nin en büyük şehrinin yeni havalimanının faaliyete başlama süreci halihazırda birkaç kez ertelenmişti. Ancak havalimanı, beş yıldan kısa bir zaman alan inşa sürecinin ardından artık faal.

Bunun karşısında, Berlin'in havalimanının inşaatı muhtemelen ancak 2020 ya da 2021'de bitecek. Yani planlanan tarihten 10 yıl sonra. İlk açılış törenindense 14 yıl sonra. Ama bu karşılaştırma pek de yerinde değil. Otokratik ülkelerde inşaat projelerini hayata geçirmek elbette daha kolay.

Bunu yakında üçüncü havalimanı açılacak olan Pekin'de de görüyoruz. Türkiye ve Çin yakında dünyanın en hareketli havaalanına sahip olmak için yarışacak."

GEZİ EYLEMLERİNDE HAVALİMANINA KARŞI ÇIKIYORLARDI

Gezi eylemlerinin patlak vermesinde baş rolü üstlenen Alman medyası, o dönem 3'üncü havalimanının yapılmaması yönünde haberler yapıp eylemcileri de bu yönde kışkırtıyordu. İstanbul'un yeni bir havalimanına ihtiyaç duymadığı yalanını ağızlarına sakız yapan Alman gazeteciler ise şu an açılışı yapılan İstanbul Havalimanına duydukları hayranlığı gizleyemiyorlar.

Alman medyasının önde gelen kurumlarından Deutsche Welle, yaptığı haberle Almanların İstanbul Havalimanına duyduğu hayranlığı aktarmıştı. Söz konusu haberde, yeni havalimanının Alman medyasında nasıl yankı uyandırdığı anlatılmıştı.

 

Aynı Deutsche Welle, İstanbul Havalimanı henüz yapım aşamasındayken projeyi karalayan kampanyaları kışkırtıp haberleştiriyordu. Gezi eylemleri sırasında ise İstanbul'un yeni bir havalimanına ihtiyacı olmadığını, havalimanının İstanbul'da yaşam kalitesini düşürdüğünü savunuyordu. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal