Alman Polisi Türklerin Katillerini Saklamış

30 yıl önce bir Türk ailesinin evinde çıkan yangında ailenin 3 çocuğundan birini kaybetmesini ve 2 çocuğunun yaralanmasına yol açan olayla ilgili bugün gerçekler ortaya çıktı.

29.11.2020-00:30 - (Son Güncelleme: 29.11.2020-00:30) Alman Polisi Türklerin Katillerini Saklamış

30 yıl önce Almanya'nın Bavyera bölgesindeki Kempten kasabasında meydana gelen olayla ilgili Bavyera savcılığı olayın bir kundaklama olduğunu duyurarak, ırkçı neo-nazilerin yazdığı bir itiraf mektubunun bulunduğu bildirdi.

Alman yerel medyasında yer alan haberde, 17 Kasım 1990 tarihinde ailenin evinde çıkan yangına ilişkin dosyaları talep eden savcı, dosyaların arasında itiraf mektubunu buldu.

Söz konusu mektubun içeriğinde Gamalı haç işaretinin bulunduğu belirten savcı, mektuptaki diğer metinlerde 'çok başarılı olan saldırının sadece bir başlangıç olduğu, Kemnpten'in Alman olmayan tüm yaratıklardan temizlenene kadar dinlenmeyeceğiz' ifadelerinin yer aldığını belirtti.

'ALMAN POLİSİ SALDIRIYI GÖRMEZDEN GELMİŞ'

Soruşturma kapsamında ırkçıların itiraflarının yer aldığı mektubun polis tarafından görmezden geldiği belirlendi. Yangının ardından başlatılan soruşturma, olaydan 1,5 yıl sonra kapatılmış ve 'sebebi belli olmayan yangın' olarak kayıtlara geçirilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal