Alman Milletvekillerine İncirlik Vetosu

Türkiye'den, İncirlik üssündeki askerlerini ziyaret etmek isteyen Alman milletvekillerine izin çıkmadı.

15.05.2017-13:49 - (Son Güncelleme: 15.05.2017-16:01) Alman Milletvekillerine İncirlik Vetosu

Türkiye ile Almanya arasında son zamanlarda çeşitli konularda iyice gerilen ilişkilerde bu kez Türkiye, İncirlik Üssü ziyereti için Almanya'ya izin vermedi.

Ankara , Alman vekillerin ziyaretini veto etti.

Almanya Fedaral Mecilisi geçen cuma yaptığı açıklamada, meclis bünyesinde görev yapan savunma komisyonundan bir grubun önümüzdeki günlerde İncirlik Üssün'de görev yapan Alman askerlerini ziyarette bulunmayı planladıklarını söylemişti.

Açıklamanın devamında Türkiye'nin Federal Meclis Savunma Komisyonu Başkanı Wolfgang Hellmich ile yanındaki diğer üyerlerin seyahat izinlerinlerini çıkarmadıklarını söylemişlerdi.

ALMANYA DIŞİŞLERİ BAKANI GABRIEL: ZİYARET HAKKIMIZ VAR

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel geçen hafta perşembe günü yaptığı açıklamada, '' İncirlik Üssün'deki askerlerimizi milletvekillerimizin ziyaret etmek hakkı var.'' dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı, Almanya olarak '' Türkiye ile ilişkilerimizi anlaşabilmemiz için uygun bir seviyeye getirmemiz gerekiyor'' ifadesinde bulundu.

BU İKİNCİ İNCİRLİK ÜSSÜ KRİZİ

Verilen kararda, Almanya'nın FETÖ terör örgütüne bağlı bazı askerleri sığınmacı olarak kabul etmesine karşı verilen bir tepki olduğu belirtildi. Almanya ile yaşanan bu kriz ilk değil daha öncede İncirlik Üssü krizi yaşanmıştı. Geçtiğimiz yıl da yaşanan krizde 7 Alman milletvekili İncirlik üssü'ne ziyarette bulunmak istemiş ve Ankara ilk başta kabul etmemişti. Yapılan görüşmelerin ardından Alman milletvekillerine 4 Ekim 2016'da ziyaret izni verilmişti.

MERKEL'DEN İLK AÇIKLAMA

Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı görüşmenin ardın açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin, Alman parlamenterlere İncirlik Üssü için izin verilmemesine ''Alman birlikleri için alternatiflerimizi değerlendireeğiz. Ürdün bir seçenek olabilir.'' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal