Alman Milletvekili: Türk Siyasetçilerin Engellenmesi Doğru Değil

Almanya milletvekili, Türk siyasetçilere uygulanan seçim kampanyası yürütme engelini sert ifadelerle eleştirdi.

01.05.2018-13:03 - (Son Güncelleme: 01.05.2018-16:34) Alman Milletvekili: Türk Siyasetçilerin Engellenmesi Doğru Değil

Seçim kampanyasın önlenmesini eleştiren Federal Alman Meclisi Başkan Yardımcısı Claudia Roth, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'da miting yapmasına da kendisinin karşı olmadığını açıkladı.

DW Türkçe'de yayınlanan habere göre Roth, "Güvenlik sağlandığı sürece, bu yapılabilir" diyerek mitingin engellenmemesine yönelik konuştu. Roth, "Bizde toplanma ve ifade özgürlüğü var. Bu özgürlük Cumhurbaşkanı Erdoğan için olduğu kadar muhalif siyasetçiler için de geçerli" diyerek konuştu.

Geçen sene Türkiye'de yapılan anayasa referandumu öncesinde Türk siyasetçilerin konuşmalarının birbiri ardına iptal edilmesi sonucunda, Alman hükümeti Haziran 2017 yılında aldığı kararla Avrupa Birliği dışında bir devlette yapılacak seçimlerden üç ay öncesindeki dönemde, yabancı siyasetçilerin Almanya'da seçim kampanyası yapmasını yasaklamıştı.

Başbakan Sebastian Kurz, OFR Radyosu'nda yaptığı açıklamada, "Avusturya'da seçim kampanyaları istenmiyor ve artık Türklerin bu topraklarda seçim kampanyası gerçekleştirmelerine izin vermeyeceğiz" diye konuşmuştu.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Türk bakanların 24 Haziran seçimi öncesi Hollanda’da seçim kampanyası yapmasının "kamu düzeni için tehdit oluşturacağını" iddia etmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal