Alkole Yeni Yasak Getirildi

Tarım ve Orman Bakanlığı, alkol satışına ilişkin yeni bir karar aldı.

01.10.2020-09:25 - (Son Güncelleme: 01.10.2020-09:16) Alkole Yeni Yasak Getirildi

Tarım ve Orman Bakanlığı, etil alkol ile metanolün internet üzerinden satışına yasak getirdi. Yasak 60 gün sonra yürürlüğe girecek.

Resmi Gazete'nin bugün yayımlanan sayısında Tarım ve Orman Bakanlığı yönetmeliği ile, etil alkol il metanolün üretilmesi ve iç-dış ticaretiyle ilgili temeller ile ilgili yönetmelikte değişikliğe gidildi. Bu yönetmeliğe göre, etil alkol ve metanolün internet üzerinden satışı olmayacak. Tarım ve Orman Bakanlığı, metanol, etil alkol ile alkollü içkiler pazarının güvenliğinin sağlanması adına izin ile takip önlemleri alacak.

Gidilen değişiklikle, etil alkol üretim yerlerinin izin, üretim ile yenileme aşamalarında Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan verilen onay ile izinler, Tarım ve Orman Bakanlığına verildi. Yenilikle aynı zamanda, etil alkolün evsel kullanım için pazara arz edilme biçimini düzenleyen yönetmeliğin 20. maddesinin (a) bendi uygulamadan çıkarıldı.

Yönetmeliğin 28. maddesine dahil edilen bir fıkraya bakıldığında da etil alkol üretim fabrikasını devredecek ya da devralacak gerçek ya da tüzel şahısların süresi geçmiş vergi borcu olması durumunda devire yasaklanacak.

Yönetmeliğe dahil edilen geçici maddeye bakıldığında, evsel kullanım için etil alkolün satışı 60 gün süre ile yapılabilecek. Konu olan ürünler bu zamanın bitiminden itibaren pazara çıkarılmayacak ve satış belgeli alanlarda bu süreden sonra olan ürünler, dış alımcısı ya da üreticisine 3 ay içerisinde geri verilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal