Aliyev'den Cumhurbaşkanı Erdoğan İçin Tarihi Sözler

Azerbaycan lideri Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan için tarihi sözler söyledi.

12.06.2018-20:08 - (Son Güncelleme: 12.06.2018-19:50) Aliyev'den Cumhurbaşkanı Erdoğan İçin Tarihi Sözler

Azeri doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nın (TANAP) açılışı bugün yapıldı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlhan Aliyev, yaptığı açıklamada ''Erdoğan'ın liderliği olmasaydı bu başarıların gelmesi mümkün değildi’’ diye konuştu.

TÜRKİYE DÜNYA ÇAPINDA BÜYÜK BİR GÜCE DÖNDÜ

Azerbaycan lideri Aliyev ‘’Kardeş Türkiye toprağından yeniden olmaktan memnuniyetimi ifade etmek isterim. Erdoğan’ın yorulmaz faaliyeti neticesinde Türkiye dünya çapında büyük güce çevrildi. Erdoğan liderliğinde yine tarihi bir gün yaşıyoruz’’ diye konuştu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ‘’Türkiye’nin gücü bizim gücümüzdür. Bizim gücümüz bizim birliğimizdir. Bugün TANAP’ın açılışı, Türkiye Azerbaycan kardeşliğinin tezahürüdür. TANAP, Türkiye Azerbaycan’ın zaferidir. Bugün biz 21’nci asrın enerji tarihini birlikte yazıyoruz. Bu tarih, istikrar tarihidir’’ şeklinde konuştu.

TARİHİ GÜNDE BİRLİKTEYİZ

‘’Enerji projelerimiz bölgemize istikrar getiriyor. Bu projelerde iştirak eden bütün ülkeler, şirketler fayda görür. Halklar fayda görür. Bu hayata geçirdiğimiz birinci proje değil’’ diyen Cumhurbaşkanı Aliyev ‘’2006’ta Bakü Tiflis Ceyhan’ı, geçen Bakü Tiflis Kars demiryolunu açtık. Bütün bu açılış merasimlerinde aziz kardeşim Recep Tayyip Erdoğan ile katılmıştık’’ ifadelerin kullanmış.

'ALLAH BİZE NASİP ETTİ'

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev konuşmasını şu şekilde noktaladı:

‘’Bu tarihi günde de birlikteyiz. Azerbaycan gazının Avrupa kıtasına götürülmesi hakkında bir çok müzakereler, bir çok tedbirler alınmıştır. Ancak onların hiçbir neticesi olmamıştır. Bunun adını da biz birlikte koyduk TANAP. Anlaşmayı 2012’de İstanbul’da Recep Tayyip Erdoğan ve ben imzaladık. O gün imzalama merasiminde bugünü görme arzumuzu ifade ettik. Ve Allah bize bunu nasip etti. Bugün TANAP’ın açılışı, komşu ve diğer ülkeler için imkanlar yaratıyor.’’

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal