Aliyev: Türk İHA'larla Ermenistan'ın 1 Milyar Dolarlık Askeri Teçhizatını İmha Ettik

Dağlık Karabağ'da yer alan çatışmalar esnasında sahip oldukları İHA'ların etkisinin gösterdiğini ifade eden Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yalnızca Türkiye'den satın aldıkları İHA'larla Ermeni ordusunun bir milyar dolar tutarındaki teçhizatını yok ettiklerinin altını çizdi.

15.10.2020-15:19 - (Son Güncelleme: 15.10.2020-15:15) Aliyev: Türk İHA'larla Ermenistan'ın 1 Milyar Dolarlık Askeri Teçhizatını İmha Ettik

France 24 televizyonuna konuşan Aliyev, Türkiye'nin Azerbaycan'a sağladığı İHA'ların Dağlık Karabağ'da devam eden çatışmalardaki faaliyetlerini anlattı.

İlham Aliyev, 'Bunlar çok modern ve gelişmiş silahlar. Sadece Türkiye'den aldığımız İHA'lar yardımıyla Ermeni ordusunun 1 milyar dolarlık askeri teçhizatını imha ettik. Bildiğiniz üzere, elbette diğer ülkelerin İHA'larını da kullanıyoruz' diye konuştu.

Azeri ordusunun topçu silahları ve büyük yelpazede askeri teçhizat kullandığına vurgu yapan İlham Aliyev, envanterlerinde belirlenen hedeflere varmaya yetecek kadar İHA olduğunun da altını çizdi.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında on senelerdir süren Dağlık Karabağ buhranı, gerilimin tırmandığı çatışmalarla 27 Eylül tarihinde bir defa daha alevlenmişti.

2 tarafın da kayıplarının olduğu ve sivillerin de yaşamını yitirdiği çatışmalar, Rusya Devlet Başkanı Putin’in, Azerbaycan ile Ermenistan Dışişleri bakanlarını, Rusya Dışişleri Bakanı beraberliğinde görüşmeler yapılmak üzere geçen cuma Moskova'ya çağırması ve 10 saatin üzerinde süren görüşmelerin sonrasında insani ateşkes anlaşmasına imza atılması ile 10 Ekim 00.00 itibariyle bitti.

Fakat ateşkes yapılmasının hemen ardından taraflar birbirlerini ateşkesi ihlal etmekle suçladı. Karşılıklı suçlamalar hala devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal