Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi, Yeniden Hizmete Açılacak!

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, önceki gün yaşanan yangın sonrası etkisiz hale gelen Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi'nin yeniden yapılarak hizmete açılacağını belirtti.

04.11.2019-12:44 - (Son Güncelleme: 04.11.2019-12:30)

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, önceki gün yaşanan yangın sonrası etkisiz hale gelen Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi'nin yeniden yapılarak hizmete açılacağını belirtti.

Mamak Belediyesi tarafından aktarılan açıklamaya göre Belediye Başkanı Murat Köse, çıkış sebebi henüz belirlenemeyen yangın sonra büyük tahribatın olduğu Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi'nde incelemeler gerçekleştirdi.

Kısa sürede hasar tespit çalışmalarını bitireceklerini bildiren Köse, "2017'de hizmete açılan tesisimiz özel bir işletme tarafından hizmet vermekteydi. Uzmanlar yangının çıkış sebebini incelemeye devam ediyor. Yangın tesisin aşağı kısmından yayılmış, çok kısa sürede bütün tesisi etkisi altına almış. Birçok ilden ziyaretçi ağırlayan tesisimiz tüm çabalara rağmen maalesef kullanılamaz hale gelmiştir. Tek tesellimiz yaralı ve can kaybının olmaması. Merkezimizi yeniden inşa ederek daha güçlü bir şekilde donatıp öğrencilerimizin, gençlerimizin ve tüm Ankaralıların hizmetine sunacağız." diye konuştu.

Ankara'nın en çok ziyaret edilen ikinci adresi olarak kayıtlara geçen gök bilim merkezi, bugüne kadar 46 ilden 70 bin öğrenciyi misafir etmişti.

Merkezde ziyaretçi olarak kayıtlara geçen öğrenciler, uzman astronomlar eşliğinde robotik kodlamadan astronotların uzaydaki yaşamlarına, gezegenlerin oluşum süreçlerinden eski uygarlıkların bilimsel çalışmalarına kadar birçok konu hakkında bilgi sahibi oldu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal