Ali Erbaş: Milletimize Korona Karşısında Rehberlik Etmeye Çalıştık

Müftülerle toplantı yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, pandemi karşısında ibret, önlem, tevekkül ile duanın altını çizdi.

23.09.2020-17:27 - (Son Güncelleme: 23.09.2020-17:11) Ali Erbaş: Milletimize Korona Karşısında Rehberlik Etmeye Çalıştık
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, pandemi döneminde yapılan faaliyetleri değerlendirdi.

Ali Erbaş, il ve ilçe müftüleriyle internetten 'Salgın Dönemi Diyanet Hizmetleri Sorunlar ve Çözüm Önerileri' başlıklı bir toplantı gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı üst düzey idarecilerinin de katılım sağladığı toplantıda pandemi döneminde başkanlığın yaptığı faaliyetleri ile ilgili konuşan Ali Erbaş, koronavirüs pandemisi sebebiyle olağanüstü bir dönemden geçildiğini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bu dönemde topluma hizmet noktasında yapmış oldukları faaliyetler ile gösterdikleri özveri ve çaba için şehir ve ilçe müftülerine teşekkürlerini iletti.

Musibet ile meşakkatler karşısında uygun tutumun ve mümince tavrın kritik ilkeleri olduğunu anımsatan Ali Erbaş, 'Temel görevlerimizden birisi de bu süreçte milletimizin yaşadığımız bu musibet karşısında en doğru tavrı almasına rehberlik etmekti ve bunu yapmaya çalıştık. Özellikle, ibret, tedbir, tevekkül ve dua olmak üzere 4 temel ilke ve yaklaşıma hutbelerimizle vaazlarımızla yaptığımız açıklamalarla her vesileyle dikkat çektik.' diye konuştu.

Ali Erbaş, pandemi döneminde irşat hizmetlerinin dijital ortamlar aracılığıyla yürütüldüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı:

'Bu süreçte Diyanet televizyonumuzun ve radyolarımızın büyük bir imkan olduğunu daha yakından gördük. Pek çok hizmetimizi ve özellikle irşat faaliyetimizi medya araçlarımız üzerinden yapmaya çalıştık.

Dolayısıyla başta Diyanet televizyonumuz olmak üzere yayınlarımızın milletimize tanıtılması çok daha hayati ve önemli hale gelmiştir. Bu çalışmaları hızlandırmamız gerekiyor.'

Pandemi ile mücadelede camilerde alınan önlemlerin ehemmiyetine dikkat çeken Ali Erbaş, 'Camilerde, maske, seccade ve diğer kurallara uyma noktasında büyük oranda bir uyum ve düzen bulunmakla beraber zaman zaman hocalarımızı zora sokan sıkıntılı durumların olabildiği de bir gerçektir.

Mülki idarelerle iş birliği içerisinde yaşanan ve yaşanması muhtemel sıkıntılara karşı hassasiyetimiz devam etmelidir. Cuma namazları ve diğer durumlarla muhtemel sorunları valilerin de inisiyatifiyle yerinde ve zamanında çözmeye özen göstermeliyiz.' şeklinde konuştu.

Din vazifelilerinin daima milletinin yanında olduğuna vurgu yapan Erbaş, 'Kurtuluş Savaşı'nda, Milli Mücadele'de milletimizin yanında olduk. Bugün de bir milli mücadele ortamı var. Salgınla mücadele ediyoruz. Ülkemize göz diken terör yuvalarıyla o terör yuvalarını destekleyen ülkelerle mücadelemiz devam ediyor. Bu böyle devam edecek onun için tedbirlerimizi almaya, milletimizi uyarmaya devam edeceğiz.' dedi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal