Ali Babacan'ın Kuracağı Partinin İsmi Ne Olacak? 2 İsim Ön Planda

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın kuracağı yeni partinin adının Özgürlük ve Hukuk Partisi veya Huzur Partisi olacağı öne sürüldü.

10.07.2019-11:06 - (Son Güncelleme: 10.07.2019-11:03)

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Ali Babacın'ın liderliğinde kurulması beklenen yeni partinin adının Özgürlük ve Hukuk Partisi veya Huzur Partisi olabileceğini öne sürdü.

Nagehan Alçı, "Ali Babacan hareketinde son durum..." başlıklı yazısında yeni partiyle alakalı kulis yazıd. "Ad olarak Özgürlük ve Hukuk Partisi şimdilik kesin değil fakat kuvvetli olasılık." diyen Alçı, "Öte taraftan Huzur Partisi olması önerisi de var. Özellikle parti içerisindeki 60 yaş üstü kuşaktan geliyor bu öneri" sözlerini kullandı.

Alçı, hareketin önemli bir kurmayının şu sözlerini kullandığını aktardı:

"Nagehan Hanım halkımızın özgürlüklere ve gerçek bir hukuk devletine ihitiyaç olduğu kesindir. Ancak Özgürlük ve Hukuk Partisi fazla entelektüel ve fazla liberal tınıda bir parti ismi. Kısaltması da sevimsiz. Tabiki sizler gibi halk içerisinde tanınan -liberal-demokrat aydınların desteğinden memnun oluruz fakat halkımızın çok daha yalın ve gündelik dilde yaygın bir şeyi istiyor bugün. O da tek kelimeyle 'Huzur'. Ülkemizde her kesinden hemen herkes huzursuz ve tedirgin. İşte o nedenle Huzur Partisi adı kanaatimce daha isabetlidir"

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal