Alçak Saldırıda Şehit Sayısı Arttı! Bakan Soylu Acı Rakamı Açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beşiktaş'da düzenlenen hain saldırıda 30'u polis 8'i sivil vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı. Peş peşe meydana gelen bombalı saldırılarda şehit sayısı 38'e yükselirken yaralı sayısı ise 136 oldu.

11.12.2016-10:49 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Alçak Saldırıda Şehit Sayısı Arttı! Bakan Soylu Acı Rakamı Açıkladı

Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı yakınlarında saat 22.29 sıralarında iki ayrı patlama meydana geldi. Patlamalardan biri statla Süzer Plaza'nın hemen arasındaki Beleştepe'de, diğeri ise Maçka Parkı'nda oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 27'si polisimiz, ikisi sivil olmak üzere 29 şehidimiz ve 166 yaralımız olduğunu açıkladı.

Ancak, bir acı haber daha geldi. Soylu emniyette yaptığı ikinci açıklamada 30'u polis 38 kişinin şehit olduğunu, 14'ü ağır 136 kişinin tedavi altında olduğunu duyurdu.

BAKANLARDAN ORTAK AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç İstanbul Polis Eğitim ve Kongre Merkezi'nde Beşiktaş'ta yaşanan terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

45 SANİYE ARAYLA İKİ BOMBA

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş,
"Maalesef dün 22.29 sıralarında Beşiktaş Arena Stadı'nın çıkışında elim bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldık. Beşiktaş-Bursaspor arasındaki müsabakanın hemen bitiminde Beşiktaş taraftarı ve ardından Bursaspor taraftarı stadı terk ettikten sonra stattaki asayişi sağlamakla görevli olan çevik kuvvet polislerine doğrudan doğruya hedef alarak yapılan bombalı saldırı oldu.

Bombalı saldırı sırasında önce Beleştepe olarak isimlendirilen yerde oradan geçmekten olan seyir halindeki bir araç patlatıldı ve 45 saniye sonra da Maçka Parkı'nda yine polislerin bulunduğu bölgede bir kişi durduruldu ve o kişinin de kendini patlatması sonucu 2 bombalı saldırıyla çok hain, çok alçak terör saldırısıyla Türkiye olarak karşı karşıya kalmış olduk." dedi.

KURTULMUŞ SALDIRININ DETAYLARINI ANLATTI

Kurtulmuş'un ardından sözü alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,
"Beşiktaş- Bursaspor maçının hemen akabinde Bursaspor taraftarı tahliye olduktan sonra çevik kuvvet ekiplerimizin toplanma yerinde, saat 22.29'da el düzenekli olduğunu değerlendirdiğimiz bomba yüklü bir araç, el düzenek vasıtasıyla patlatılıyor ve olay yerinde şehitlerimiz ve yaralılarımız oluyor. Aynı dakikalarda 45 saniye sonra Maçka Parkı'nda yine bağlantılı olduğunu düşündüğümüz bir başka canlı bomba polisler tarafından fark ediliyor. Etrafı tertibat alınıyor, araç patlatıldıktan hemen sonra o da kendisini tertibat alan polislerin hemen ortasında patlatıyor." diyerek olayın detaylarını paylaştı.

BAKAN SÜLEYMAN SOYLU ACI BİLANÇOYU AÇIKLADI

Soylu kahreden haberi de verdi:

"Burada içimizin yandığını ifade etmek istiyorum. Bu iki patlamada milletimize üzülerek ve içimiz yanarak belirtiyoruz ki şu anda Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmiş 29 şehidimiz var. 2'si sivil, 1'i emniyet müdürü, 1'i emniyet amiri olmak üzere 27 polis arkadaşımız şehit. 166 yaralımız var. Yaralılarımızdan 23'ün 6'sı yoğun bakımda 17'si ameliyatta."

ACI DAHA DA KATLANDI

Ancak Bakan Soylu'nun açıklamasından saatler sonra acı katlandı. Kahreden haberi ise yine Bakan Soylu verdi. Soylu emniyette yaptığı açıklamada "En son aldığımız bilgiler çerçevesinde dün akşamki menfur saldırıda şahadete erişmiş vatan evlatlarımız 38 oldu. Bunların 30'u polis memuru ve emniyet görevlisi, 7'si sivil vatandaşımız, birinin ise kimliği henüz tespit edilemedi." dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise "Olay mahalline ilk 4 dakikada ulaşılmıştır. Hastanelerimizde kayıtlı yaralı sayısı 166. Bunların 20'si evlerine gönderilmiştir. Şu anda 17 kardeşimiz ameliyatta, 6 kardeşimiz yoğun bakımda. Bu kardeşlerimizden 3'ünün durumu oldukça ciddi." dedi.

SOYLU MEYDAN OKUDU: BU LEŞ SÜRÜSÜNE DİYECEĞİM O Kİ...

İçişleri Bakanı Soylu terör örgütlerine meydan okuyarak "Bu leş sürüsüne diyeceğim o ki tamamen temizleyene kadar ve bitirene kadar sözümüz onlara o dur ki bu mücadelemiz acımasızca devam edecektir. Kimsenin mazeretine bakmayacağımızı, bu akşam hastanelerde ziyaret ettiğimiz, yüz yüze geldiğimiz ve ahitleştiğimiz arkadaşlarımızın hepimize, bütün bakan arkadaşlarımıza, Sayın Başbakan Yardımcımızın başkanlığında, belki lafzen değil ama kalben verdiğimiz sözdür. Bu memleket çok badirelerden geçti, milletimizin sabrıyla, vakarıyla ve asaletiyle bunları da geçireceğimize inanıyoruz. Tekrar başımız sağolsun ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." dedi.

KURTULMUŞ'TAN BASINA ÇAĞRI

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, bir hususu daha ifade etmek istediğine dikkati çekerek, son derece titiz ve kullandıkları her kelimeyi tartarak konuşmak durumunda olduklarını vurguladı.

Kurtulmuş, "Bütün medya kuruluşlarımıza ve bütün milletimize çağrımız şudur; resmi olarak yapılan açıklamaların dışında hiçbir açıklamaya itibar edilmesin. Özellikle sorumsuz bir şekilde sosyal medya kullanılarak, sosyal medya üzerinden yapılan birtakım tezviratın milletimizin moralini bozmak, teröre karşı mücadeledeki azmini kırmaktan başka bir anlamı yoktur." dedi.

Basın mensuplarından özellikle bu süre içerisinde ve bundan sonraki süreçte hassasiyetle bu saldırının sonuçlarının takip edilmesi ricasında bulunduğunu anlatan Kurtulmuş, "Önümüzdeki saatlerde bu rakamlar değişebilir. Bu, şu an itibarıyla konuştuğumuz rakamlardır ama dikkat ederseniz son derece temkinli, son derece titiz bir şekilde bu cümleler ağzımızdan çıkıyor. İnşallah bu hassasiyeti gösterirseniz, kamuoyu da bu şekilde yönlendirilirse bu, milletimizin menfaatleri bakımından daha doğru olacaktır." diye konuştu.

ÇEVİK KUVVETİ HEDEF ALDILAR

İstanbul Vodafone Arena'da bombalı araçla çevik kuvvete yönelik saldırı gerçekleştirildi. Beşiktaş Bursaspor maçının ardından polis eliplerini taşıyan servis araçlarına yönelik gerçekleştirilen saldırıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Süleyman Soylu, 27'si polis, ikisi sivil olmak üzere 29 şehit ve 166 yaralı olduğunu açıkladı.

ERDOĞAN: MAALESEF ŞEHİT VE YARALILARIMIZ VAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Beşiktaş'taki bombalı saldırılar sonrası yazılı açıklama yaptı. Saldırıya ilişkin ilk şehit haberini de Cumhurbaşkanı verdi. Erdoğan "Terörün en çirkin haline bu gece şahit olduk. Maalesef şehit ve yaralılarımız var. Tüm terör örgütleri aynı amaç için ülkemize ve milletimize saldırmaktadır" ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN: MİLLETÇE KENETLENEREK AŞACAĞIZ

Beşiktaş'taki terör saldırılarına ilişkin açıklama yapan Başbakan Yıldırım, "Hayata, huzura, mutluluğa pusu kuran katiller devlet ve milletimizin bütünlüğüne halel getiremeyecekler, Türkiye'yi demokrasi ve hukuk yolundan çeviremeyeceklerdir. Acımız büyüktür ama bu büyük acıyı da milletçe daha çok bütünleşerek ve kenetlenerek aşacağız" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım da 'şehitler bulunduğunu' belirtmekle birlikte sayı vermekten kaçındı.

BAKANLAR YARALILARI ZİYARET ETTİ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Hamidiye Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi. 4 bakan hastanede tedavi olan yaralıları ziyaret etti.



"BURSA TARAFTARI TAHLİYE OLDUKTAN SONRA YAPILMIŞ"

İki ayrı patlamanın olduğunu yönünde bilgiler geldiğini de belirten Soylu, "Beleştepe denilen, stadın üzerinde maç seyredilen tepede olduğu yönünde. Bu bilgiler teyide muhtaç. Çevik Kuvvet otobüsüne yönelik bir saldırı. Orası kalabalık bir alan, Bursaspor taraftarı tahliye olduktan sonra yapılmış bir şey" ifadelerini kullandı.



KONTROLLÜ PATLAMA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Beşiktaş'ta patlamaların olduğu noktalarda polis inceleme yaptı. Olay yeri inceleme ekipleri patlamanın meydana geldiği alanlarda çalışmalarını sürdürürken bazı polisler de stadını çatısında incelemelerde bulundu.

İnceleme yapılan Beleştepe mevkiinde kontrollü patlama gerçekleştirildi.

TFF: ALÇAK SALDIRIYI LANETLİYORUZ

Türkiye Futbol Federasyonu, "İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena önünde meydana gelen hain bombalı saldırıda, çok sayıda polis ve vatandaşımızın yaralandığını büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. İnsanlık dışı vahşi terör saldırısını şiddetle kınarken, olayda yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz." açıklamasını yaptı.

BURSASSPOR TARAFTARI STATTAN ÇIKTI, 5 DAKİKA SONRA PATLAMA OLDU

Bursaspor'un taraftar grubu Teksas'ın tribün lideri Selim Kurtulan, Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınlarındaki patlamadan 5 dakika önce stattan ayrıldıklarını söyledi.

Kurtulan, yaptığı açıklamada, Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasının oynandığı stattan ayrıldıkları sırada herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını belirtti.

Patlama sesini stattan ayrıldıktan 5 dakika sonra duyduklarını aktaran Kurtulan, şunları dile getirdi:

"Biz sesi duyduk ama öyle bomba aklımıza gelmemişti. Biz çıktığımızda herhangi bir şey yoktu. Ama stattan ayrıldıktan 5 dakika sonra patlama oldu. Yolda giderken detayları öğrenmeye başladık. Sonradan bizi arayanlar patlama olduğunu söyledi. Çok şükür bizim kafilede bir şey yok. Sürekli bizi arıyorlar, merak ediyorlar. Bursaspor taraftarlarımız merak etmesin, hepimiz iyiyiz. Bu alçak saldırıyı kınıyoruz. Bu olayın Beşiktaş maçından sonra olması bizi üzdü. Umarım şehitlerimiz olmaz, daha da üzülmeyiz. Geçmiş olsun."



BURSASPOR: YARALI TARAFTARIMIZ YOK

Bursaspor Kulübü Basın Sözcüsü Suat Paçacı da kendisinin patlamadan 15-20 dakika önce stattan ayrıldığını belirtti.

"Durumu öğrenir öğrenmez otobüslerle gelen taraftarlarımızın grup liderlerini hemen aradık." diyen Paçacı, "Yaralıların arasında taraftarlarımızın olmadığını öğrendik. Taraftarların yaralanmaması sevindirdi ama diğer yaralılar için üzüldük. Geçmiş olsun, acil şifalar diliyoruz. " ifadelerini kullandı.

ULAŞTIRMA BAKANI: SALDIRIYI KINIYORUM

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan da Beşiktaş'ta yapılan kalleş saldırıyı kınadığını açıkladı.

5 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş'ta çevik kuvvet ekibine yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin terörden sorumlu başsavcı vekili İsmail Uçar ile 5 cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

Kaynak: AA

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal