Alattin Çakıcı İçin Sahte Belge Düzenlenmesi Davasında Tutuklu Sanık Kalmadı!

Kırıkkale'de tutuklu olduğu sırada Alaattin Çakıcı'ya sahte belge düzenlemekten yargılanan Yüksek İhtisas Hastanesi'nde görev yapan 23 kişi gözaltına alınmıştı. Bugün verilen kararla bu davada tutuklu sanık kalmadı.

13.10.2018-15:07 - (Son Güncelleme: 13.10.2018-14:59) Alattin Çakıcı İçin Sahte Belge Düzenlenmesi Davasında Tutuklu Sanık Kalmadı!

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçen 13 Eylül'de, 'evrakta sahtecilik yaptıkları' ve 'suç örgütüne üye oldukları' suçlaması ardından Yüksek İhtisas Hastanesi'nde vazife yapan 23 kişi için gözaltı kararı verildi. Soruşturma çerçevesinde, Keskin T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunduğu sırada Yüksek İhtisas Hastanesi'nde tedavi gören Alaattin Çakıcı'ya 22 Haziran'da süresiz sağlık kurulu raporu verdikleri ve Çakıcı'nın elebaşı olduğu suç örgütüne mensup oldukları suçlaması ile, içlerinde İl Sağlık eski Müdürü F.E.G, eski başhekim T.A., hastane müdürü A.Ü.'nün olduğu 23 kişi gözaltına alındı. 15 şüpheli, 15 Eylül’de çıkarıldıkları savcılık tarafından serbest bırakıldı.

İl Sağlık eski Müdürü F.E.G., eski başhekim T.A., hastane müdürü A.Ü. ile doktorlar İ.K., H.G., S.Z., İ.K. ve H.A., emniyetteki işlemlerinin sonrasında 16 Eylül'de adliyeye gönderildi.

Şüphelilerden, F.E.G., T.A., A.Ü., H.G., İ.K. ve H.A. aynı gün çıkarıldıkları mahkeme tarafından 'evrakta sahtecilik' iddiası ile tutuklanırken, S.Z. ile İ.K. ise adli kontrol koşulu ile serbest kaldı.

AVUKATLARI İTİRAZ ETTİ, SERBEST KALDILAR

Keskin Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olan F.E.G., T.A., A.Ü., İ.K. ve H.A., avukatlarının mahkemeye gerçekleştirdikleri itiraz neticesinde bugün adli kontrol koşulu ile serbest kaldılar. Tutuklu zanlılardan H.G. de geçen hafta içinde gene avukatlarının itirazı neticesinde adli kontrol kuşulu ile serbest kalmıştı. Soruşturma çerçevesinde tutuklu olmadığı, ismi geçen 6 kişinin tutuksuz yargılanmalarının süreceği bildirildi.

Alaattin Çakıcı, Keskin T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olduğu esnada rahatsızlığı sebebi ile 17 Mayıs'ta Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'ne sevk edilmiş, 13 Ağustos'ta da Sincan Kapalı Cezaevi'ne gönderilmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal