Alarm Verildi! İşte Kırbaç Kasırgasının Vuracağı Şehirler!

Türkiye'yi yarın etkisi altına alacak olan Kırbaç Kasırgası için 9 şehirde uyarı verildi. Kasırganın etkileyeceği şehirler İzmir, Muğla, Aydın, Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve İstanbul olarak açıklandı.

29.09.2018-09:36 - (Son Güncelleme: 29.09.2018-09:23) Alarm Verildi! İşte Kırbaç Kasırgasının Vuracağı Şehirler!

Türkiye, yarın ilk defa kasırgayla karşılaşacak. Meteoroloji çok kuvvetli yağış ve rüzgar ikazı yaptı. İstanbul dahil 9 şehirde alarm verildi. Uzmanlar pazar günü insanları evlerinden çıkmamaları hususunda ikaz etti. Fırtınanın saatteki hızının 145 kilometreyi bulacağı bildirildi.

BİRÇOK KENTİMİZ ETKİLENECEK

Atlantik Okyanusu'ndan çok az görülen ve Yunanistan'ın başkenti Atina açıklarından Ege'ye doğru giden fırtınanın hızının 145 kilometreye dek çıkacağı belirtildi. "Kırbaç" ismi verilen fırtına ilk olarak yarın sabah İzmir, Muğla ve Aydın sahillerini vuracak. İkinci gün ise fırtına Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve İstanbul'da şiddetli olacak.

PERSONEL GÖREVE ÇAĞRILDI

Yunanistan'ın "Zorba", Türkiye'nin ise "Kırbaç" olarak adlandırdığı fırtına sebebiyle 9 şehrin belediyeleri de alarm durumuna geçti. Tüm çalışanlar vazifeye çağrıldı. Birimler gece gündüz vazife yapacak. İzmir'de hafta sonu tüm spor karşılaşmaları ertelendi. Kuşadası'nda teknelerin denize çıkması yasaklandı. Valilikler mümkün olduğu kadar sokağa çıkılmamasını söyledi.

SEL VE YILDIRIM UYARISI

Çanakkale, Muğla, İzmir ve Balıkesir'in batı taraflarında ise yer yer aşırı (100 kilogram/m2 üzeri) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği için, sel, su baskını, yıldırım, hortum, ulaşımda sıkıntılar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması talep edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Twitter sayfasından pazar günü şiddetl olması tahmin edilen fırtınanın muhtemel olumsuzlukları hakkında ikazlarda bulundu.

Meteoroloji'den gerçekleştirielen uyarılarda şu sözlere yer verildi:

- İnsanlar ve hayvanlar savrulan yada düşen parçalardan zarar görebilir.

- Bina ve evlerin kiremitleri, çatı kaplamaları yada iyi inşa edilmemiş çatıları uçabilir. Çatılardaki bacalar düşebilir, televizyon/ uydu antenleri ve güneş enerjili su ısıtma sistemleri uçabilir

- Zemine sabitlenmemiş karavanlar ve temelsiz prefabrik yapılar yerlerinden oynayabilir yada düşebilir

- Minareler ve direkler yıkılabilir. Tabelalar, trafik işaretleri ve trafik lambaları sökülebilir, ağaç dalları kırılabilir ve kökü sağlam olmayan ağaçlar yerinden sökülebilir.

- Seralarda çerçevelerin kırılması ve bükülmesi, camların kırılması yada plastik örtülerin yırtılması biçiminde hasarlar olabilir.

- Elektrik telleri zarar görebilir.

- Balık çiftliklerinde şiddetli rüzgar, dalga yada deniz kabarması nedeniyle balıkların oldukları kafesler zarar görebilir.

- Deniz dalgası yada kabarması nedeniyle plaj ve sahil şeritlerinde hasar ve su baskınları olabilir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal