Aksaray'da Feci Kaza! 6 Kişi Hayatını Kaybetti, 44 Yaralı Var

İstanbul'dan Gaziantep'e gitmek üzere yola çıkan yolcu otobüsü Aksaray'da şarampole yuvarlandı. Kaza sonucunda 6 kişi hayatını kaybederken 44 kişi de yaralandı.

08.09.2018-11:13 - (Son Güncelleme: 08.09.2018-11:05) Aksaray'da Feci Kaza! 6 Kişi Hayatını Kaybetti, 44 Yaralı Var

Aksaray'da otobüsün şarampole yuvarlanması neticesinde cereyan eden trafik kazasında 1'i çocuk 6 kişi yaşamını yitirdi, 44 kişi de yaralandı. Yolcu otobüsü yaklaşık 25 metre sürüklenerek durabilirken, kaza polis ve sağlık birimlerine haber verildi. Kazayla alakalı soruşturma devam ediyor.

SÜRÜCÜ DİREKSİYON HAKİMİYETİNİ KAYBETTİ

Kaza, Aksaray Ankara Karayolunun 15. kilometresinde cerayan etti. Alınan bilgiye göre, dün saat 17.00'de İstanbul'dan Gaziantep'e gitmek üzere 46 yolcu ve 4 mürettebat ile yola koyulan Mahmut Tuşgul (49) yönetimindeki 27 PB 712 plakalı yolcu otobüsü, saat 03.45 sularında Aksaray'a 15 kilometre mesafede Ortaköy Yol Kavşağı'nda sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi neticesinde şarampole yuvarlandı. Yolcu otobüsü yaklaşık 25 metre sürüklenerek durabilirken, kaza polis ve sağlık birimlerine ihbar edildi.

AFAD VE SAĞLIK EKİPLERİNDEN MÜDAHALE

Bunun ardından harekete geçen 112 Acil Yardım birimleri, İtfaiye, İl Acil Afet Durum (AFAD) Müdürlüğü birimleri kısa zamanda olay yerine intikal etti. Çok sayıda ambulansın gönderildiği olay yerine gelen polis ve jandarma birimleri bir başka kazanın olmaması için yolda geniş güvenlik tedbirleri aldı. Otobüsteki yaralılar olay yerine gelen 112 Acil Yardım birimleri tarafından ilk müdahaleleri olay yerinde yapıldıktan sonra Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile özel hastanelere sevk edilirken, sıkışan yaralılar itfaiye, AFAD ve sağlık birimlerini çalışması neticesinde sıkıştıkları yerden çıkarıldı.

OTOPSİ YAPILACAK

Olay yerine giden vinç ile otobüs devrildiği yerden alınırken, korkunç manzara otobüsün kalkması ile ortaya çıktı. Otobüsün altında kalan 1'i çocuk 6 kişinin cesedi otopsi gerçekleştirilmek üzere Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna sevk edildi. Hastaneye kaldırılan 44 yaralı tedavi altına alınırken, 6 yaralının durumunun ağır olduğu bildirildi.

Kazayla alakalı soruşturma devam ediyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal