Aksaray'da Bir Genç Polisten Kaçmaya Çalışırken Hayatını Kaybetti

Aksaray’da bir şahıs polisin ’dur’ uyarısına uymayıp kaçarken vince çarptı. Kaza yapan şahıs doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

26.10.2020-17:57 - (Son Güncelleme: 26.10.2020-17:45)

Kaza, Nevşehir Caddesi2nde gerçekleşti. Öğrenilen bilgiye göre, yol denetimi yapan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü görevlisi kuşku üzerine 68 EH 050 plakalı Tofaş marka araç şoförünün durmasını istedi. Şoför Yasin Yıldırım (26) dur ihtarına riayet etmeyerek emniyet güçlerinden kaçmaya kalkıştı.

Sürücü Yıldırım'ın kaçması üzerine emniyet güçleri kontrollü olarak şoförü takip etmeye başladı. Yasin Yıldırım'ın endişelenmemesi için uzaktan takip yapan emniyet güçleri telsizden haber merkezine durumu bildirdi. Hızlıca kaçışını sürdüren Yıldırım, direksiyon kontrolünü kaybederek başka bir trafik kazasında devrilen sokak lambası direğini kaldırmak için orada bulunan Arif İnan S. (52) hakimiyetindeki 42 BRZ 22 plakalı elektrik arıza vincine vurdu.

Yasin Yıldırım'ın kazadan önce yaptığı hemen hemen 70 metre fren izleri ve kazanın etkisiyle aracın adeta hurda haline gelmesi aracın ne kadar hızlı olduğunu ortaya koyarken, etraftakiler ambulansı aradı.

İhbarla kaza yerine sağlık görevlileri sevk edildi. Kısa zaman içerisinde kaza yerine gelen 112 Acil Yardım personelleri yaralı şoför Yasin Yıldırım'a ilk müdahaleyi kaza yerinde yaptı.

Yıldırım'ın hurdaya dönen araçta sıkışmasıyla sağlık görevlileri ile emniyet güçleri sıkışan Yıldırım'ı sıkıştığı yerden kurtararak sedyeyle ambulansa aldı.

Ağır bir şekilde yaralanan sürücü Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine alınırken, orada yapılan bütün müdahalelere rağmen genç sürücü Yasin Yıldırım kurtarılamadı.

Başından geçen kazayı anlatan vinç sürücüsü Arif İnan S., şu ifadeleri kullandı:

'TOKİ’de bir trafik kazası olmuş. Taksi aydınlatma direğine çarpmış. Oraya gidiyorduk arıza için. Buradan gelen yoktu. Çıktım buradan diğer taraftan geçen aracı beklerken bir anda o kadar süratli geldi ki anlayamadım. Pat diye vurdu. Hepsi bu.'

Emniyet güçleri kaza yerinde tetkik yaparken kazayla alakalı tahkikat başlatıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal