AKP Parti'den Kabul Edilen Libya Tezkeresi İçin İlk Açıklama Numan Kurtulmuş'tan

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Libya Tezkeresi'nin Meclis'ten onay almasından hemen sonra durum hakkında açıklamalarda bulundu "Ulusal güvenlik için zorunluluktu" sözlerini kullandı.

02.01.2020-18:22 - (Son Güncelleme: 02.01.2020-18:26) AKP Parti'den Kabul Edilen Libya Tezkeresi İçin İlk Açıklama Numan Kurtulmuş'tan

Libya Tezkeresi'nin Meclis'te onay görünce konu hakkında açıklamada bulunan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Bu, atılması gereken bir adımdı. Ulusal güvenlik için zorunluluktu" sözlerine yer verdi.

ŞUNLARI SÖYLEDİ:

"Oylama geçti. Meclis'in kahir ekseriyeti oylamaya evet oyu verdi. Türkiye Akdeniz'de kendisine karşı meydan okumaları bertaraf edecek bir adım atmıştır. Bu adımın doğal bir sonucu olarak bugünkü tezkere oylandı. Bu olsa iyi olur kabilinden bir tezkere değil. Bu bir savaş tezkeresi değil. Bu, atılması gereken bir adımdı. Ulusal güvenlik için zorunluluktu."

NE OLMUŞTU?

Türk askerinin Libya'da görev yapmasına ilişkin tezkere Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edildi. Tezkere, 184 ret oyuna karşı 325 kabul oyuyla geçti.

Elektronik yöntemle yapılan oylama sonucu tezkere 184'e karşı 325 oyla kabul edildi. Toplamda 509 milletvekili oy kullandı.

Tezkere hükümete Libya'ya asker gönderme yetkisi veriyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının Libya’daki görev süresi, bir yıl olarak belirlendi. Libya'ya gönderilecek asker sayısı ve kapsamı, hangi bölgede görev yapacağı ise Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal