AKOM'dan Son Dakika İstanbul Uyarısı!

İBB AKOM, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiler kapsamında İstanbul için kar yağışı ve don uyarısında bulundu.

25.12.2018-17:29 - (Son Güncelleme: 25.12.2018-17:21) AKOM'dan Son Dakika İstanbul Uyarısı!

AKOM tarafından yapılan açıklama şöyle:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiler kapsamında bugün akşam vakitlerinden itibaren il genelinde aralıklarla şiddetli yağmur şeklinde görülecek yağışların Salı (yarın) sabah saatlerinden itibaren sıcaklıkların şehir merkezinde 4°C, yüksek kesimlerde ise 0°C’lere kadar ineceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıkların azalması ile beraber yağışın, karla karışık yağmur ve yüksek bölgelerde kar şeklinde görülmesi beklenmektedir. Özellikle İstanbul’un kuzey ve doğu bölgelerinde Perşembe sabah saatlerine kadar hafif şekilde etkili olması beklenen kar yağışının şehir merkezinde 1-2 cm, yüksek bölgelerde ise 3-5 cm kar kalınlıkları meydana geleceği öngörülmektedir.

Yapılan meteorolojik uyarı kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, olabilecek sıkıntılara karşı gerekli önlemleri aldı. İBB Afet Koordinasyon Merkezi’nin (AKOM) yönetiminde İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı'na bağlı 7.083 personel, 1.357 araç, 53 vinç-kurtarıcı, köy yolları için 147 traktör vatandaşların hava koşullarına bağlı sıkıntı  yaşamaması için teyakkuzda bekliyor. Metrobüs yolunda ise herhangi bir aksaklık olmaması için 33 kışla mücadele aracı çalışıyor. Ayrıca İtfaiye, Yol Bakım, Ulaşım, Destek Hizmetleri, Raylı Sistemler, Zabıta, Park Bahçeler, Çevre Koruma, Muhtarlıklar ve Gıda, Sağlık Daire Başkanlıkları, Beyaz Masa ve diğer ilgili müdürlükler, İETT, İSKİ, İSFALT, İGDAŞ, İSTAÇ, İSBAK, Metro İstanbul, Şehir Hatları temsilcileri AKOM'da görev başında.

Vatandaşlarımız, hava koşullarına bağlı meydana gelebilecek muhtemel sıkıntılara karşı ihbar için 153 Beyaz Masa ve İtfaiye 110'u arayabilir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal