AKM'nin Kaba İnşaatı Tamamlandı!

2013 yılında ülke gündemini oldukça sarsan gezi olaylarında baş aktör olarak gezi protestocuları tarafından dillendirilen Atatürk Kültür Merkezi'nin yeni binasının inşaatının yüzde 78'i tamamlandı.

27.11.2020-00:14 - (Son Güncelleme: 28.11.2020-06:32) AKM'nin Kaba İnşaatı Tamamlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 10 Şubat 2019 tarihinde temeli atılan ve yapımına başlanan AKM'nin inşa süreci devam ediyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında çalışmaların sosyal mesafe kuralına bağlı olarak uygulandığı AKM'de çalışmalar aralıksız sürerken mimar Hayati Tabanlıoğlu gelişmeleri sıkı bir şekilde denetliyor.

'AKM'NİN KABA İNŞAATI TAMAMLANDI'

En son teknolojik imkanların kullanılarak inşa edilen Atatürk Kültür Merkezi'nin 5 bloktan oluşan kaba inşaatının bittiği açıklanırken bütün dünyanın estetiğiyle taktir ettiği opera sahnesi ve küresinin yapımında da sona yaklaşılıyor.

15 bin adet özel el yapımı kırmızı seramiğin kullanıldığı opera kulesindeki çalışmalarda da sona yaklaşılrken. Opera içinde sahne koltuk altı basamaklar da tamamlandı.

'GELECEK YAZ AYINDA İSTANBUL HALKINA SUNULACAK'

İçerisinde 4 bodrum zemin, 9 katlı 2 bin 40 kişi kapasiteli opera salonu, 5 katlı 805 kişilik bir tiyatro salonu bulunan AKM'nin 2021 yılının haziran ayında tamamlanması planlanıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal