Akıncı’ya Türkiye Uyarısı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Enerji ve Ekonomi Bakanı Hasan Taçoy, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Ekim ayında gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Türkiye ile KKTC arasını açmaya çalıştığını ifade ederek, “Akıncı bu tehlikeli oyunu bırakmalı” sözlerine yer verdi.

17.07.2020-19:23 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-19:21) Akıncı’ya Türkiye Uyarısı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Enerji ve Ekonomi Bakanı Hasan Taçoy ile KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı arasında Türkiye gerilimi meydana geldi.

KKTC Enerji ve Ekonomi Bakanı Hasan Taçoy, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Ekim ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Türkiye ile KKTC arasını açmaya çalıştığını ifade ederek, “Akıncı bu tehlikeli oyunu bırakmalı” sözlerine yer verdi.

"AKINCI, TÜRKİYE-KKTC'NİN ETLE TIRMAK GİBİ OLDUĞUNU ANLAMALI"

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, Türkiye yetkilileri ile polemiğe girmek için fırsat kolladığını kaydeden Taçoy, “Akıncı, haklı olduğumuz Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon faaliyetlerini de gölgelemektedir” eleştirisinde bulundu. Taçoy, Akıncı'nın Güney Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis'in, ‘Türkiye, Mustafa Akıncı'nın yerine Dışişleri Bakanı Kudret Özersay'ı muhatap almamızı istedi’ yönündeki açıklaması üzerinden Türkiye'yi suçlayıcı açıklamalar yapmasını sert sözlerle eleştirdi. Taçoy, "Sayın Akıncı, etle tırnak gibi olduğumuz Türkiye ile aramızı açacağını ya da bundan cumhurbaşkanlığında politik bir kazanım elde edeceğini düşünüyorsa, bu hem tehlikeli bir oyun, hem de başarılı olamayacak bir stratejidir” uyarısı yaptı. "Rum Dışişleri Bakanı tarafından söyledikleri üzerinden Türkiye- KKTC arasını açma girişimini bu ülkenin Ekonomi ve Enerji Bakanı olarak üzülerek izlemekteyim" diyen Taçoy, "Bunu söylemek istemezdim ama, Sayın Cumhurbaşkanı Akıncı, hükümetimizin yetki ve sorumluluğu olan alanlarda hiçbir şekilde hükümet mensuplarını muhatap almamakta ısrar ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı Akıncı, sadece bu coğrafyada değil, dünyanın her yerinde enerji ile ilgili kararların, ruhsatlandırma, yetki devri ya da sondaj, enerji bakanlıkları tarafından verildiğini bilmiyor mu?" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal