Akıncı Üssü Davasında Savcı Mütalaasını Verdi

Akıncı Üssü Davasında savcı mütalaasını açıklamaya başladı. Buna göre Darbenin 3 numaralı ismi ve FETÖ'nün Hava Kuvvetleri imamı olduğu öne sürülen sanık Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Nurettin Oruç ve Harun Biniş için 79'ar defa ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edildi.

21.01.2019-15:48 - (Son Güncelleme: 21.01.2019-15:40) Akıncı Üssü Davasında Savcı Mütalaasını Verdi

FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz 2016'daki darbe kalkışmasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemler ile alakalı 474 kişinin yargılanması sürerken, Cumhuriyet savcısı mütalaasını vermeye başladı. Darbenin 3 numaralı ismi ve FETÖ'nün Hava Kuvvetleri imamı olduğu öne sürülen sanık Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Nurettin Oruç ve Harun Biniş için 79'ar defa ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edildi.

"DARBEYİ KİMİN YAPTIĞINI DÜŞÜNÜYORSUNUZ” SORUSUNA…

Darbenin 3 numaralı ismi ve FETÖ'nün Hava Kuvvetleri imamı olduğu öne sürülen sanık Kemal Batmaz, ABD'li heyetin karşısındaki sorgusunda, "Darbeyi kimin yaptığını düşünüyorsunuz?" sorusuna "Bilmiyorum", "Gülen'in yaptığını düşünüyor musun?" sorusuna da "Hayır" yanıtı verdiğini anlattı.

Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Cezaevi yerleşkesinde yapılan duruşmaya, sanıkların taleplerinin alınmasıyla devam edildi. Sanıklardan Fatih Kahraman, mahkeme heyetinin tarafsızlığını kaybettiği nedeni ile, reddi hakim talebinde bulundu. Darbenin 3 numaralı ismi olduğu iddiası ile yargılanan, FETÖ'nün Hava Kuvvetleri imamı olduğu bildirilen Kemal Batmaz, hakkında 'terörizmin finansmanı' iddiasıyla açılan başka bir davanın detaylarını aktardı. Bu doğrultudaki suçlamaların Akıncı İddianamesinde yer almadığını söyleyen Batmaz'ı, Mahkeme Başkanı Selfet Giray, taleplerini iletmesi hususunda uyardı. Fakat Batmaz, darbe kalkışmasının ardından kendisi ve ailesinin gözaltı ve sorgu süreciyle alakalı konuşmayı sürdürdü.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal