AK Parti'nin Grup Başkanı Belli Oldu

AK Parti grup toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı ile yapıldı. Bu toplantıda alınan karara göre AK Parti'nin yeni grup başkanı Mehmet Naci Bostancı oldu.

07.07.2018-12:55 - (Son Güncelleme: 07.07.2018-13:04)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelmesi ile yapılan grup toplantısının sonrasında AK Parti Meclis idaresi belli oldu.

AK Partili Naci Bostancı 27. dönemde AK Parti Grup Başkanı olacak. Grup Başkanvekili ise Mehmet Emin Akbaşoğlu seçildi. Mustafa Şentop ise Meclis Başkanvekili vazifesini yapacak.

Grup Başkanvekili olan Mustafa Elitaş'ın yerine Cahit Özkan, İlknur İnceöz'ün yerine Özlem Zengin vazife alacak. Öte taraftan AK Parti'nin beşinci Grup Başkanvekilliğini alabilmesi için TBMM Başkanlık Divanı'ndan karar çıkması bekleniyor.

Daha önce Ak Parti Grup Başkan Vekili olan Amasya Milletvekili Mehmet Naci Bostancı, Ak Partinin 27. dönem Grup Başkanı seçildi.

MEHMET NACİ BOSTANCI KİMDİR?

Mehmet Naci Bostancı, 2 Ağustos 1957'de Amasya'da hayata gözlerini açtı. Babasının ismi Osman, annesinin ismi Elif'tir. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset ve İdare Bölümünü tamamladı. Yüksek lisans ve doktorasını İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Bölümünde bitirdi. Zaman gazetesi başta olmak üzere, "Türkiye Günlüğü, Birikim" gibi farklı yayınlarda çok sayıda makalesi yayına çıktı. 17 kitabı ve çok sayıda makalesi bulunuyor.

KÜLTÜR BAKANLIĞI MÜŞAVİRLİĞİ YAPTI

Bir süre ANAP eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz'a siyaset danışmanlığı yaptı. 1989-1991 seneleri içinde "Kültür Bakanlığı Müşavirliği" vazifesi yaptı. 1998-2004 seneleri içinde Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Halka İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Başkanlığı üstlenen Bostancı, Ağustos 2008 itibariyle Gazi Üniversitesi Rektör Danışmanlığına; 11 Mart 2009'da Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığına getirildi. 10 Mart 2011'da dekanlık vazifesinden istifa ederek, 12 Haziran Seçimlerinde AK Parti'den Amasya milletvekili olarak meclise girdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal