AK Parti'nin Aday Çıkarmayacağı İller Belli Oldu

Habertürk Yazarı Muharrem Sarıkaya, 'Beklediğim yanıt Whatsapp'tan geldi' diyerek AK Parti'nin Adana, Mersin ve Manisa'dan aday çıkarmayacağını kaleme aldı.

05.12.2018-10:37 - (Son Güncelleme: 05.12.2018-10:39) AK Parti'nin Aday Çıkarmayacağı İller Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli tarafından yapılan açıklamalarda karşılıklı jestlerin yapılacağı ifade edilmişti. Mart 2019'ta gerçekleşecek yerel seçimlere Cumhur İttifakı'nın nasıl gireceği kesinleşti. İlçe geçen seçim ittifaktan biri tarafından alınan yerde yine aynı parti aday çıkaracak. İlçe eğer öteki partilerden birinin elindeyse, geçen seçim o seçim bölgesinde ittifak partilerinden kim önde çıktıysa onunla seçime gidilecek.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya 'Her bölgeden bir belediye MHP'ye' başlığıyla yerel seçimlere yönelik yazı kaleme aldı.

GÖRÜŞMELER 30 BÜYÜKŞEHİR ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLÜYOR

'AK Parti ile MHP arasında süren ittifak görüşmelerinde sona yaklaşıldı. Baştan varılan mutabakat gereği zaten MHP'nin elinde olan büyükşehirlerden AK Parti'nin aday çıkarmaması kararı alınmıştı. Nitekim MHP lideri Devlet Bahçeli de dün grup toplantısı sonrası görüşmelerin 30 büyükşehir üzerinden yürütüldüğünü açıkladı.' ifadelerini kullanan Sarıkaya şöyle devam etti:

'TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın, Çin Başbakanı ile yaptığı görüşmenin tamamlanmasını beklerken WhatsApp üzerinden Türkiye ile yazışmaya başlayıp, "akıllıca yolun ne olduğunu" sorgulamaya başladım. Sonunda beklediğin yanıt geldi. AK Parti'nin devrettiği büyükşehirler belli; MHP'nin elinde olan Adana, Manisa ve Mersin. Bu illerin ilçelerinde uygulanacak model de bir süre önce karara bağlanmıştı.'

'Bu mutabakatın devamında anlaşmışlar. Buna göre ilçe geçen seçim ittifaktan biri tarafından alınan yerde yine aynı parti aday çıkaracak. İlçe eğer öteki partilerden birinin elindeyse, geçen seçim o seçim bölgesinde ittifak partilerinden kim önde çıktıysa onunla seçime girilecek, diğeri aday göstermeyecek. Örneğin Adana Büyükşehir mevcut da elinde olduğu için MHP'ye bırakılacak, AK Parti aday çıkarmayacak. Şu an CHP'de olan Seyhan ilçesinde geçen seçim ikinci AK Parti çıktığı için MHP bu ilçede aday çıkarmayacak. Benzer durumda CHP'nin elinde olan Çukurova'da da MHP ikinci parti olduğu için bu bölgede de AK Parti aday göstermeyecek. Mersin'de büyükşehirle beraber 7 ilçe ile Manisa'da da yine büyükşehir ile birlikte MHP'nin elinde olan 6 ilçede AK Parti aday göstermeyecek.' 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal