AK Partili Vekilin Suriyeli Sözlerine Erdoğan Sert Çıktı!

AK Parti'nin Kızılcahamam kampında bir milletvekilinin "Suriyeliler bayramda gidebiliyorlarsa neden geri geliyorlar?" demesine Cumhurbaşkanı Erdoğan sert çıktı. Erdoğan "Bizim tavrımız ensar-muhacir mantığı. Konuya bu şekilde bakılmasına üzüldüm" dedi.

08.10.2018-11:10 - (Son Güncelleme: 08.10.2018-11:04) AK Partili Vekilin Suriyeli Sözlerine Erdoğan Sert Çıktı!

Hafta sonu yapılan AK Parti'nin Kızılcahamam Kampı'nda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, "Dönüşleri hızlandırılmalı, bazı yerlerde önemli problemler yaratıyorlar. Bayramda gidebiliyorlarsa neden dönüyorlar" diyen milletvekiline, "Bizim tavrımız ensar-muhacir mantığı. Biz aynı vaziyette olsaydık ne yapardık? Konuya bu şekilde bakılmasına üzüldüm" diye kızdığı bildirildi.

Cumhuriyet gazetesinden Emine Kaplan'ın aktardığına göre; AK Parti'nin Kızılcahamam kampı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın ekonomi ile alakalı sunumu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde bütün bakanlara milletvekillerinin sorular sorduğu "genel istişare ve değerlendirme" toplantısıyla bitti.

ERDOĞAN, SURİYELİLERLE İLGİLİ SORUYA SERT ÇIKTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Suriyelilerin geri dönüşlerinde artış olduğunu söylediği esnada bir milletvekili, "Dönüşler hızlandırılmalı, bazı yerlerde çok önemli probleme neden oluyorlar. Bayramda gidebiliyorlarsa neden dönüyorlar?" dedi. Bunun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, meseleye yalnızca bir tarafı ile bakılmamasını talep ederek, "Onların da bize kazandırdıkları var. Bizim tutumumuz, ensar-muhacir mantığı. 3.5 milyon mülteci, biz onlara ev sahipliği yapıyoruz. Biz aynı halde olsaydık ne yapardık? Böyle bir hava olmasına üzüldüm. Böyle düşünmek ensarlığa uygun olmaz. Bayramda ateş olmuyor. O dönemi değerlendirerek vatanlarını, evlerini görüyorlar, orada olanlar da oluyor. Bu manada izin veriliyor" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal