AK Partili Vekile Suikast Hazırlığında Olan Teröristler Yakalandı!

Şanlıurfa'da AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a suikast hazırlığında olduğu tespit edilen teröristler yakalandı. Teröristlerin kaldığı yerde yapılan aramada cephanelik ele geçirildi.

19.10.2018-18:59 - (Son Güncelleme: 19.10.2018-18:50) AK Partili Vekile Suikast Hazırlığında Olan Teröristler Yakalandı!

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’a suikast hazırlığında oldukları tespit edilen teröristler ele geçirildi. Teröristlerin saklandıkları yerde gerçekleştirilen aramada ise cephanelik çıktı.

Alınan bilgiye göre, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı birimleri, PKK/KCK/YPG terör örgütüne dönük ortaklaşa yaptıkları operasyonda, Suruç ilçesine bağlı kırsal Payamlı Mahallesi civarında durdurulan bir araçtaki 3 kişiyi gözaltına alırken araçta gerçekleştirilen aramada ise mühimmat yakalandı.

CEPHANELİK ELE GEÇİRİLDİ

Çalışmalarını devam ettiren birimler, bu kişilerle bağlantısı olduğu tespit edilen 10 kişiyi yaptıkları operasyon neticesinde ele geçirdi. Şahısların evlerinde gerçekleştirilen aramada 5 kilo 17 gram ağırlığında C4 patlayıcı madde, 2 kilogram A4 patlayıcı madde, 7 tane el bombası, 1 tane Kaleşnikof marka silah ve bu silaha ait şarjör ile basılı halde 30 tane fişek, 1 tane Uzi marka silah, bu silaha ait 2 tane şarjör, 1 tane Thompson marka otomatik silah, bu silaha ait 2 tane şarjör, 1 tane CZ25 marka otomatik silah ve bu silaha ait 2 tane şarjör ile 1 tane susturucu, 3 tane Baretta marka silah ve bu silahlara ait 6 tane şarjör ile 2 tane susturucu, 1 tane Glock marka tabanca ve bu tabancaya ait 3 tane şarjör, 1 tane Browning marka tabanca ve bu tabancaya ait 3 tane şarjör, 2 tane av tüfeği, bin tane mermi, 1 tane verici, 2 tane alıcı devre, 4 tane elektrikli kapsül, 13 tane pil ve 2 tane inşaat eldiveni bulundu.

AK PARTİ'Lİ YILDIZ'A SUİKAST HAZIRLIĞINDAYKEN YAKALANDILAR

Şüpheli kişilerin, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ile emniyet ve jandarma görevlilerine ayrıca tespit edilen kritik bazı hedeflere dönük eylem hazırlığında oldukları belirlendiği bildirildi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’a dönük daha önce de suikast hazırlığı yapılmış, güvenlik birimleri suikastı son anda engellemişti.

Olayla alakalı soruşturma sürüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal