AK Partili Ömer Çelik'ten Kayyum Kararlarını Eleştirenlere Cevap

HDP'li 3 belediyeye kayyum atanmasını savunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Milletin iradesine saygısızlık, milletten demokrasi ve hukuk temelinde oy toplayıp daha sonra terör örgütüne bu olanakları kullandırmaktır" dedi.

20.08.2019-16:15 - (Son Güncelleme: 20.08.2019-16:12) AK Partili Ömer Çelik'ten Kayyum Kararlarını Eleştirenlere Cevap

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, HDP'nin yönettiği üç büyükşehir belediyesine kayyum atanmasını savundu. Seçilmiş belediye başkanlarının vazifeden alınmasını "halkın iradesine saygısızlık" olarak tanımlayanlara sert tepki gösteren Çelik, şu sözleri kullandı:

"Eleştiriler, hukuk kapsamının hassasiyetlerini gözetmeyen siyasi eleştiriler olarak gündeme getirilmektedir. Tam tersine eleştirilerin herhangi bir biçimde hukuk hassasiyeti olmadığını, yalnızca siyasi birtakım mülahazalarla yapıldığını görüyoruz.

Milletin iradesine saygısızlık diye bir argüman iddia edilmektedir. Halkın iradesine saygısızlık, halktan demokrasi ve hukuk temelinde oy toplayıp daha sonra terör örgütüne bu olanakları kullandırmaktır. Esas milletin iradesine saygısızlık burada yapılmaktadır. Asıl mesele milletin oyuyla seçilmiş olanların, hukuk devletinin kuralları içinde millete hizmet etmesidir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal