AK Parti'li Betül Sayan Kaya'dan Kadına Şiddet Olaylarına Çözüm Açıklaması

Kadına şiddet olaylarına yönelik açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Betül Sayan Kaya, ''Kadına yönelik şiddeti de bu bağlamda insanlığa ihanet olarak görüyoruz.'' dedi.

02.08.2020-17:38 - (Son Güncelleme: 02.08.2020-19:00) AK Parti'li Betül Sayan Kaya'dan Kadına Şiddet Olaylarına Çözüm Açıklaması

Dr. Betül Sayan Kaya, kadına yönelik şiddetin, sadece fiziksel olmadığını vurgulayarak, ''Farklı türlerinin de olduğunu şu günlerde bizzat yaşayarak görüyoruz. Her konuyu toplumun farklı kesimleriyle konuşur, üslubunca tartışarak ülkemize katkı sunabiliriz. Ancak üslubumuzun kimliğimiz olduğunu asla unutmadan!'' açıklamasını yaptı.

Sözlerine Ayasofya’nın cami olma başarısını da ekleyen Kaya, İstanbul Sözleşmesine de değinerek, ''Tüm dünyanın Türkiye’yi konuştuğu tarihi bir atmosferde, yıllardır yürürlükte olan bir sözleşmenin gündeme oturtulmasını manidar buluyorum.'' dedi.

''AK Parti olarak bizi biz yapan kadim değerlerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktararak ülkemizi büyütmek için 18 yıldır tüm samimiyetimizle çalışıyoruz.'' diyen Dr. Betül Sayan Kaya, kadına yönelik şiddeti insanlığa ihanet olarak gördüklerini dile getirdi.

Şiddetle mücadeleye yönelik toplumun ihtiyaçları doğrultusunda hukuki düzenlemelerin yapıldığını dile getiren Kaya, ''Bundan sonra da gerektiği takdirde güncelleyerek yapmaya devam edeceğiz.'' dedi.

Bunun yanında şiddetle mücadelede en önemli unsurun şiddetin ortaya çıkmadan önlenmesi olduğunu kaydeden Betül Sayan Kaya, ''Güçlü Türkiye inşasında kız çocuklarının eğitiminden, kadının toplumdaki yerine, ailenin güçlendirilmesi ve desteklenmesi her zaman öncelikli konularımız olmaya devam edecektir.'' dedi.

 ‘’DİYARBAKIR ANNELERİMİZDEN ARAKAN’A, SOMALİ’DEN SURİYE’YE …’’

Sayan konuya yönelik şu önemli hususlara değinmeden geçmedi:

''Siyaset üstü gördüğümüz kadın ve aile gibi kutsal değerlerimizi birilerinin araçsallaştırarak hükümete vurma bahanesi olarak kullandığına şahit oluyoruz.''

''Cumhurbaşkanımız liderliğinde, bugüne dek görmezden gelinen Diyarbakır annelerimizden Arakan’a, Somali’den Suriye’ye ülkemiz ve dünyadaki kadınların sorunlarına merhem olup çözüm sunabilecek medeniyet birikimine sahibiz. Bu anlayışla çalışmaya devam edeceğiz.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal