AK Partili Adaydan Suriyeli Çıkışı: İstanbul'a Hiç Getirmemeliydik

AK Parti Eyüpsultan Belediye Başkanı adayı Deniz Kökten, Suriyeliler ile alakalı ilginç çıkışa imza attı. Kökten, "Suriyelileri İstanbul'a hiç getirmemeliydik" dedi.

06.02.2019-15:59 - (Son Güncelleme: 06.02.2019-15:49) AK Partili Adaydan Suriyeli Çıkışı: İstanbul'a Hiç Getirmemeliydik

AK Parti Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Deniz Köken, göçten şehirleşme ve kültüre pek çok probleme eğileceklerini söyleyerek "Suriyeliler İstanbul'a hiç gelmemeliydi, İstanbul'un nüfusu kendine yetiyor. Ancak Anadolu'ya dağıtılabilirdi" dedi.

AK Parti Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Deniz Köken, İstanbul Eyüp'ün göçten şehirleşmeye pek çok problemine eğileceklerini söyledi.

"BENCE SURİYELİLERİ İSTANBUL'A HİÇ GETİRMEMEMİZ LAZIMDI"

2014 senesinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak vazife yapmış olan Köken, Sputnik'in Eyüp ilçesinin Suriye'den aldığı göç durumu ile alakası sorusunu "Halk tarafından çok şikayet geliyor. Gaziantep'te bu denli bir şikayet yok. Bu problemi, Gaziantep'te okulları karma yaparak ve önemli bir altyapı oluşturarak çözdük.

Suriyelilerin suç oranı Gaziantep'te yüzde 0.1 kadar. Biz müthiş bir müdahale yaptık. Hem okulları karma yaptık hem de Suriyelileri 70 küsür mahalleye dağıttık. Bu şekilde komşuluk ilişkileri gelişti. Türkçe öğrenmeleri için de yaygın kampanya yaptık. İstihdam sağlandıkça da problemler azaldı. Başka ülkeden Almanya'ya giden herkese uyum dersi veriliyor. Bu uyumu, entegrasyonu tesis etmek önemli.

Bence Suriyelileri İstanbul'a hiç getirmemiz gerekirdi. Suriyelilerin en son İstanbul'a gelmesi gerekirdi. Buna izin verilmemeliydi. Gaziantep'te 500 binin üstündeki nüfusa yasak getirdik. Onların tüm sağlık tesislerinden faydalanmalarını yasakladık. 'Adıyaman'da doktora gideceksin" dedik. Esasen formülleri var fakat bizim refleksimiz gecikti" dedi.

Köken "Her halükarda Suriyeliler İstanbul'a hiç getirilmemeliydi, engel konulmalıydı. İstanbul'un nüfusu kendine yetiyor. Ancak Anadolu'ya dağıtılabilirdi. Bazı ülkelerin sınırları riskli. Avrupa'daki ülkeler sınırları dahi kaldırıyor. Bizim sınırlarımızda problem var. Bu coğrafyanın böyle bir zorluğu var. Biz de gardımızı bu zorluğa göre almalıyız" diye ilave etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal