AK Parti'den Yeni Sistem! Erdoğan Görünce Veriler Silinecek

AK Parti'nin yerel seçimler için hazırladığı yeni sistemi seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı Ali İhsan Yavuz açıkladı. Sisteme göre veriler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görmesinin ardından kendini imha edecek.

15.10.2018-11:45 - (Son Güncelleme: 15.10.2018-11:33) AK Parti'den Yeni Sistem! Erdoğan Görünce Veriler Silinecek

AK Parti seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Akşam gazetesine verdiği röportajda 31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere hazırlık için AK Parti içinde nasıl bir yol haritası takip edileceğini bildirdi.

Yeni bir sistem geliştirdiklerini ifade eden Yavuz, hedeflerinin bir günde temayül yoklaması yapmak olduğunu belirtti. Yavuz, yeni sistemde yoklama neticelerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gitmesinin sonrasında "infilak" edeceğini kaydetti. Yavuz, yerel seçime yönelik yaptığı açıklamada "CHP'ye bütünüyle teslim olmuş gibi gözüken yerleri de AK Partiye çevireceğiz" ifadesini kullandı.

İşte yapılan röportajdan bir kısım;

Mükerrer oyun önüne geçilecek mi? Oy verenin kime verdiği belli olacak mı?

Bir defa kullandığında kart kullanım dışı olacak. İllerde gelmeyenlerin yerine birinin oy verme imkanı yok. Oy sayılırken hata yapma ihtimali yok. Zamandan harika bir tasarruf. Aynı gün sonuçları Cumhurbaşkanımıza verebileceğiz. Yazılım kendi içimizden. Kurgusu bütünüyle bize ait. Bu işin en kritik tarafı güvenliği. Mahremiyetin ihlalidir. Kimin kime oy verdiği gözükmeyecek. Biz kartları şahıslara uyarlı duruma getirseydik kimin kime oy atacağını en azından genel merkezdekiler bilme imkanına sahip olurdu. Fakat kartları şahsa değil ilçeye uyarladığımız için rastgele kartlar alınacak. 24 Haziran'da biz bu aday süreçlerini koordine etme için bir yazılım yaptık. Bunu bir flaş diske kaydetti genç. Orada iller ile alakalı adaylara ilişkin her şey var ve biz yazılımcımız dahi görmesin dedik. Flaş diski bana verdikten sonra yalnızca ben o çok mahrem dediğimiz verileri de aktararak Sn. Cumhurbaşkanımızın kullanımına verdik. Ve o bilgisayarda hiç iz olmayacak. Yüklediğimiz program diğer fonksiyonları ortadan kalkacak. Bize gelecek, gelmesinin ardından kurduğumuz program kendini infilak edecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal