AK Parti'den S-400 Teslimatı Sonrası İlk Açıklama

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "S-400 teslimatının başlaması Türkiye'nin milli egemenlik haklarından kaynaklı dik duruşunun ve kararlılığının bir sonucudur." ifadesinde bulundu

12.07.2019-15:23 - (Son Güncelleme: 12.07.2019-16:48) AK Parti'den S-400 Teslimatı Sonrası İlk Açıklama

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi'nin birinci grup malzemelerinin Mürted Hava Meydanı'na intikali hakkında değerlendirmelerde bulundu.

'DİK DURUŞUN SONUCUDUR'  

Türkiye'nin, sürecin başından beri S-400 noktasında net ve kararlı bir tavır gösterdiğini, sürecin titizlikle yürütüldüğünü ifade edne Turan, "S-400 teslimatının başlaması Türkiye'nin milli egemenlik haklarından kaynaklı dik duruşunun ve kararlılığının bir sonucudur. Bu kararı keyfi olarak değil, ülkemizin güvenliği açısından aldığımızı daha önce de ifade etmiştik." şeklinde konuştu.

Turan, Türkiye'nin, egemenlik haklarına ilişkin bir konuda diğer ülkelerin saygı göstermesi, müttefiklik ve dostluk ruhuna uygun davranması gerektiğini vurgulayarak, bunun yanı sıra ABD'nin, F-35 programına ilişkin anlaşmanın gereğini yapmasını, diyalog yoluyla bu sürecin problemsiz bir şekilde aşılmasını beklediklerini belirtti.

S-400'ü sadece Türkiye'nin almadığını, bu savunma sistemini diğer ülkelerin de talep ettiğini belirten Turan, şunları aktardı:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gösterilen irade yeni Türkiye'nin kodlarını bir kez daha hatırlattı. Türkiye; kendi menfaatleri doğrultusunda karar alabilen, ordusuyla, milletiyle, lideriyle ve tüm dinamikleriyle uluslararası platformlarda var olan, güçlü bir ülke. S-400 muazzam bir hava savunma sistemi. Hayırlı olsun."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal