AK Parti'den Rekor Açıklaması! Tam 6 Bin 647 Başvuru

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, partilerinden milletvekili aday adayı olanların sayısını açıkladı. Şu ana kadar tam 6 bin 647 kişi AK Parti'den milletvekili olmak için başvuru yaptı. Bu rakam şimdiye kadarki en yüksek katılım sayısı.

02.05.2018-12:35 - (Son Güncelleme: 02.05.2018-12:18) AK Parti'den Rekor Açıklaması! Tam 6 Bin 647 Başvuru

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Yazıcı, Cumhur İttifakı'nda Büyük Birlik Partisi milletvekili adaylarının AK Parti listesinden seçime gireceğini duyururken muhalefeftte gelişen ittifakı değerlendirdi. AK Parti'deki seçim heyecanına değindi.

AK PARTİ BAŞVURU REKORU KIRDI
Yazıcı ayrıca seçim için 6 bin 647 kişinin aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu söyledi. Bu rakam 2015 seçimleri öncesi 6 bin 223'tü ve bu bir rekordu.

'ZOR BİR İTTİFAK'
Yazıcı söz edilen muhalefet ittifakının geçmişden beri kavgalı olduğunu hatırlatarak "Hayırlı olsun, zorlandılar ama sonuçta bir araya geldiler. 'Zor ittifak' demek gerekir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, oluşturduğu kurgu itibarıyla siyasetin de şekillenmesini zorunlu hale getiren bir model. Çıta yükseldi, yürütme görevi için 50+1 oy gerekiyor ve bunun için birbirine yakın kümeler, birbirine yakın siyaset izleyenler birleşecek. Ama saydığınız muhalefet, geçmişten kavgalı... Zor ittrifak" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal