AK Parti'den Brunson Açıklaması!

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunuyor.

13.10.2018-12:16 - (Son Güncelleme: 13.10.2018-12:28) AK Parti'den Brunson Açıklaması!

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Eleştirileri takip ediyorum. Tek tek kim hangi eleştiriyi gündeme getirdi bakmayacağım. Genel olarak değerlendirme yaparsak şu net şekilde görülebilir.

Amerikan tarafının tweetlerini, mesajlarını unutmadık. Orada belli 'bir saat verilerek, şu gün şu saatte bırakılmazsa şu tavırları koyacağız, yaptırımlar ortaya koyacağız' ifadeleri ile açıklama yaptı. Son derece kötü bir dille saat verdiler. Arkasından iki bakanımıza dönük karar aldılar. Başkan yardımcısı, Türkiye'ye ilişkin tweetlerini sabitlenmiş tweet haline getirdi.

Bu yaptırımlar karşısında onların hazırladığı takvimle hareket etmesi söz konusu olmamıştır. Cumhurbaşkanımızın baştan itibaren tavrına dikkat edildiği zaman bu yaptırımları önemsemeyen ve Türkiye'nin kurumların kendi kararlarını alması konusundaki iradeleri korunması şeklinde tutum aldığı ortadadır.

Suçu sabit görülerek belli miktarda bir ceza verildi bu şahsa fakat yattığı zaman göz önüne alınarak tahliye edildi.

Dayatmalar sonucunda bu karar ortaya çıktı diyenler şuna dikkat edilmeli. Türkiye tehdit edildiği zaman hiç bir şekilde Türkiye bunlara boyun eğmedi. Geçmişte nasıl davranılmış bugün nasıl davranılmıştır bunların mukayese edilmesi lazım.

ABD'nin şuna dikkat etmesi gerekir. Hiç bir ülkeye karşı bu şekilde yaklaşmaması gerekiyor. Hele hele de Türkiye gibi bir ülkeye karşı böyle bir dil kullanmaması lazımdı.

Türkiye hiç bir tavizde bulunmadı. Türkiye dayatmaların haddini aşan bir şekilde bile prim sağlamamıştır. Türkiye'nin herhangi bir dayatma ile hareket etmeyeceği söz konusu olmamıştır bundan sonra da söz konusu değildir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal