AK Parti'den Önemli Rahip Brunson Açıklaması!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Rahip Brunson hakkında açıklamalar yaptı. Brunson'un kendileri tarafından bırakılamayacağını söyleyen Eker, "Çok ciddi iddialar var" dedi.

13.08.2018-19:37 - (Son Güncelleme: 13.08.2018-19:50)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, ev hapsi verilen rahip Brunson hakkında açıklamalar yaparak, "Brunson için önemli iddialar var." dedi.

Mehdi Eker'in açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"BRUNSON HAKKINDA CİDDİ İDDİALAR VAR"

Papaz Brunson için öenmli iddialar var. Bunlar, terör örgütleriyle iş birliği içinde olduğu. Yalnızca bir misyoner olarak gerçekleştirdiği eylemler değil. Bu çok ciddi bir mesele. Peki buna kim karar verecek? Bağımsız Türk yargısı karar verecek. Türkiye ile olan ilişkilerin daha iyi bir yere varması için pozitif bir diyalog lazım.

"TÜRKİYE TÜM ÇABAYI GÖSTERİYOR"

Türkiye bu hususta bütün olumlu çabayı sarfediyor. Papaz Brunson'u bırakın eve gitsin diyorlar saat dakika söylüyorlar böyle bir şey mümün mü? Bağımsız egemen bir devletin yargısına sen bunu emrediyorsun.

"TÜRK HUKUK SİSTEMİ GEREĞİ NEYSE ONA GÖRE İŞLEM YAPAR"

Brunson'ı bağımsız Türk yargısı onun içeri alınmasına, yargılanmasına karar verdi. Bağımsız Türk yargısı kanıtları gözden geçirir. Türk hukuk sisteminin gereği neyse ona göre işlem uygular.

"SİYASİ KARARLA BIRAKILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL"

Bu, siyasi kararla tutuklanmış değil. Siyasi kararla tutuklanmadığı için siyasi kararla bırakılması söz hususu değil. ABD'nin anlamak istemediği bu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal