AK Parti'den MAK Araştırma Şirketi İddialarına Yönelik Açıklama Geldi

AK Parti'den, kendilerine yakın olarak lanse edilen MAK araştırma şirketi ile ilgili bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada iddialar kesin bir dille yalanlandı.

18.06.2019-15:12 - (Son Güncelleme: 18.06.2019-15:07)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, bazı basın organlarında ''AK Parti'ye yakın anket şirketi'' diye yazılan ''MAK Araştırma'' firması ile alakalı açıklama paylaştı. Hamza Dağ, sosyal medya sayfasından paylaştığı açıklamada, AK Parti'nin MAK Araştırma firması ile herhangi bir bağının ve çalışmasının olmadığını kesin ifadelerle söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın mesele ile alaklaı sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaştığı açıklama şu şekilde;

MAK Araştırma şirketi ile partimizin herhangi yakınlığı ve çalışması yoktur. Nitekim dün ve bugün medyada çıkan haberlerde yer verilen söz hususu şirketin AK Parti’ye yakın olduğuna yönelik ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır.

Araştırma alanında az çok bilgiye sahip olan herkesin de bileceği gibi 12 saatten kısa bir zaman içinde CATI yöntemi ile 33 bin kişilik bir araştırma yapılabilmesi mümkün değildir.

Yapıldığı öne sürülen bu tür sahte araştırmalar ile reklam yapmaya çalışmak hem araştırma sektörüne zarar vermekte hem de toplumu yanlış bilgilendirmektedir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal