AK Parti'den Macron'a Sert Cevap: Sömürgecilik Peşinde Koştukları Net Görülmektedir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklamada Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a cevap verdi. Çelik, "Türkiye'nin Libya'ya desteğinden rahatsız olan ve Cumhurbaşkanımıza karşı sözde açıklama yapanların yeni bir sömürgecilik peşinde koştukları net görülmektedir." dedi.

23.06.2020-17:30 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-17:25) AK Parti'den Macron'a Sert Cevap: Sömürgecilik Peşinde Koştukları Net Görülmektedir

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Libya ve Akdeniz konusuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef almasına tepki yağdı. Son olarak AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik konuyla ilgili olarak Twitter hesabından açıklamada bulundu.

Çelik yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımız, Libya halkının gerçek ve meşru iradesini desteklemektedir. Fransa'nın desteklediği Hafter milislerinin Libya halkına karşı işlediği insanlık suçları ortadadır. Gün yüzüne çıkan toplu mezarlar bunun açık kanıtıdır. Macron'un Libya'da yabancı müdahalelere son verilmesi çağrısında bulunup, çözümün Fransa olduğunu söylemesi açık hezeyandır. Eski sömürgeci zihniyetin devam ettiğinin göstergesidir. Hafter ve benzerleri sömürgeci zihniyetin aletidir. Libya'nın geleceğine Fransa değil Libya halkı karar verecektir. Cumhurbaşkanımız, Libya halkının meşru iradesini desteklemektedir. Sömürgecilerin Afrika'da elini kolunu sallayarak gezdiği dönemler geride kalmıştır. Çelik, Cumhurbaşkanımızın Libya halkına verdiği destek, Libya halkının tamamını temsil eden meşru yönetime ve Libya’nın tamamının geleceğine verilen bir destektir. Macron’un siyaseti, Libya halkının meşru iradesini ve geleceğini çalmaya çalışan darbecilere verilen bir destektir. Türkiye’nin Libya’ya desteğinden rahatsız olan ve Cumhurbaşkanımıza karşı sözde açıklama yapanların yeni bir sömürgecilik peşinde koştukları net görülmektedir."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal