AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na McKinsey Cevabı!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun McKinsey eleştirilerine cevap verdi. Çelik, "Devletin kurumları yerli ve yabancı farklı kuruluşlardan yardım alıyorlar. Görüş almak başka şeydir, icrai yetki vermek başka birşey. Bunların icrai bir yetkisi olmayacak" dedi.

02.10.2018-20:23 - (Son Güncelleme: 02.10.2018-20:16) AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na McKinsey Cevabı!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun McKinsey ile alakalı eleştirilerine, "Devletin kurumları yerli ve yabancı farklı kuruluşlardan yardım alıyorlar. Görüş almak başka şeydir, icrai yetki vermek başka birşey. Bunların icrai bir yetkisi olmayacak." sözleriyle cevap verdi.

"DEVLETİN MALİ BİLGİLERİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN KASASINDADIR"

CHP Genel Başkanı Kemel Kılıçdaroğlu'nın McKinsey ile alakalı eleştirilerine cevap veren Çelik, "Ondan önce Cumhurbaşkanımızın BM'de Kudüs'ten konuşmadığını söylüyor. İsrail'deki gazeteler dahi haber yaptı, Kılıçdaroğlu'nun odasına gitmiyor bu mesajlar. Bahsettiğiniz danışmanlık firması ile alakalı sorular sormuş. Devletin kurumları yerli ve yabancı farklı kuruluşlardan yardım alıyorlar. Görüş almak başka şeydir, icrai yetki vermek başka birşey. Bunların icrai bir yetkisi olmayacak. Tüm fikirleri alınca politikayı kim yazıyor siyasi irade, kim uyguluyor gene siyasi irade. Sivil siyasetin hakimiyeti için çok mücadele ettk. En önemli hassasiyetimiz siyasi iradedir. Devletin mali ayrıntıları Türkiye Cumhuriyeti'nin kasasındadır. Kim kime emanet ediyor. Dönüşüm hususunda bir bilgi alırsınız, yerli ve yabancı kurumlardan da pek çok bilgi alırsınız. Bunu en uygun olarak tespit ettim dersiniz, politika ortaya koyarsınız. Söylediği şey ortada bir yabancı kuruma maliye ve hazinenin verilmesi gibi bir şey. Böyle bir durum yok, böyle bir konu yok arkadaşlar. Sözlerinin temeli yok. Pek çok kurum içeriden ve dışarıdan danışmanlık alır. Yaşadığımız sıkıntının sorumlusu dış güçler mi diyor. Hiç gazete okumuyor mu? ABD Başkanı'nın sözlerini, konuşmalarını, Twitlerini görmüyor mu? Yüzlerce haber var, Türkiye'nin nasıl direnç gösterdiği konuşuluyor, görmüyor mu? Doları saldırı aracı olarak kullanması neticesinde dünyadaki kendi para birimiyle hareket etme, ticaret yapma atağını görmüyor mu? Haberi yok mu?" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal