AK Parti'den İttifak Konusunda Çok Önemli Açıklama!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yerel seçimlerdeki ittifakla alakalı çok önemli açıklamalar yaptı. Çelik, "Türkiye'nin birinci partisiyiz. Her seçim bölgesinde seçime girilecek biçimde çalışmalar devam ediyor" dedi.

21.09.2018-17:46 - (Son Güncelleme: 21.09.2018-17:39) AK Parti'den İttifak Konusunda Çok Önemli Açıklama!

AK Parti'de MKYK görüşmesi bitti. Parti Sözcüsü Ömer Çelik toplantı ardından önemli açıklamalar yaptı.

Açıklamadan öne çıkanlar şu şekilde:

Devlet Bahçeli'nin İstanbul'dan aday çıkarmayacağız açıklaması - "Uzun süredir iktidar partisiyiz. Çok büyük potansiyele sahibiz. Türkiye'nin birinci partisiyiz. Her şehirde, her ilçede aday gösterecek biçimde çalışıyoruz. Her seçim bölgesinde seçime girilecek biçimde çalışmalar devam ediyor. Talimatlar da bu doğrultudadır. Şunu unutmamak gerek, Cumhur İttifakı önem verdiğimiz bir siyasal anlaşma. Bunun korunması için çabalarımız devam ediyor. İki parti söz konusu. Belli alanlarda farklı fikirlerimiz olabilir. Bu durumları ilkesel anlaşma ile karıştırmamak lazım. Yerel seçimlerde de ittifakın somut bir mekanizmaya dönüşüp dönüşmeyeceğine bakacağız. Bu formulün olup olmaması Cumhur İttifakı'nın sarsılması manasına gelmez. Bahçeli, bir takım arkadaşları vazifelendirdiklerini, görüşme olabileceğini ifade etti. Bizde de Kurtulmuş ve Özhaseki bu husustan sorumlu kişilerdir. Son karar Bahçeli ve Sayın Genel Başkanımız Erdoğan'ın bir araya gelmesiyle meydana çıkacaktır. Çalışmalarımız oyumuzu yükseltmek doğrultusunda sürüyor."

Erdoğan ve Bahçeli'nin görüşme takvimi - "Takvim her an yapılabilir. Daha yerel seçimlere var. Tartışmalar devam ediyor. AK Parti olarak şu teklifi sunuyoruz diyebileceğim bir aşamada değiliz. Bahçeli ile Erdoğan bir araya gelecek mi, şimdilik belli bir şey yok. Programların uygunluğuna göre her an bir araya gelebilirler. Heyetler konuşurlar, bunda bir sıkıntı yok. Olunca da size haber verilir. Müzakere biçiminde olacaktır. Olgunlaşınca liderler bir araya gelir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal