AK Parti'den İstifa Eden Başkan Yardımcısı Başkanı Eleştirdi!

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde belediye başkan yardımcısı iken istifa eden AK Partili Hasan Karakaş, istifa nedenini açıkladı. Karakaş, "Adaletsiz hizmet anlayışı ve akraba torpili hakim oldu" dedi.

30.10.2018-14:28 - (Son Güncelleme: 30.10.2018-14:17) AK Parti'den İstifa Eden Başkan Yardımcısı Başkanı Eleştirdi!

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Belediye Başkan yardımcılığından ve meclis üyeliğinden istifa eden Hasan Karakaş, belediye idaresinin parti ilke ve etik değerleri ile uyuşmayan tutum ve davranışları sebebi ile istifa ettiğini söyledi. Karakaş, "Adaletsiz hizmet anlayışı ve akraba torpili hakim oldu.'' diye konuştu.

''KOLTUK HIRSI, AKLIN ÖNÜNE GEÇTİ''

Hüseyin Karakaş gerçekleştirdiği açıklamada, istifasında en önemli sebeplerden bir tanesinin mevcut belediye idaresinin parti ilke ve etik değerleri ile uyuşmayan tutum ve davranışlar olduğunu söyledi. Hasan Karakaş, açıklamasında, "Şanlıurfa'da siyaset yapmak, özellikle Siverek'te siyaset yapmak. İnsan her geçen gün onurunu biraz daha yitirir duruma geliyor. İnsani ve vicdani etikten uzaklaşarak bütün mukaddesat çiğnenir duruma getirildi. Koltuk hırslarını aklının önüne taşıyan, kendi çıkarlarını halkın değerlerinin üzerinde tutan, halkının kültürel ve moral direncini yok sayan siyasiler meydana çıktı. Siverek gibi sosyal yapısı değişik olan ilçemizde etnik kimlikler üstünden çok iğrenç çatışma zemini kurulmak istendi. Birlikte çalıştığımız, partimizin iç dinamiklerini ve dava ruhunu yok sayan idareciler geldi." dedi.

''AKRABA KAYIRMACILIĞI YAPILIYOR''

Belediye Başkanlığı üstlendiği 4.5 snelik vazifesi sırasında gözlemlediği yanlışlıklar ve duyduğu rahatsızlıklar da olduğunu ifade eden Karakaş, partinin ilke ve etik değerleriyle uyuşmayan tutum ve davranışları ise, "Adaletsiz hizmet anlayışı, nepotizm (akraba kayırmacılık) hastalığı, istişareden yoksun bir anlayışa sahip bulunması" diye sıraladı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal