AK Parti'den İstanbul Seçiminin İptali İstendiği İddialarına İlişkin Açıklama

AK Parti'li Ali İhsan Yavuz, partisinin İstanbul seçimleri için iptal başvurusunda bulunmadığını açıkladı.

05.04.2019-13:24 - (Son Güncelleme: 05.04.2019-14:29) AK Parti'den İstanbul Seçiminin İptali İstendiği İddialarına İlişkin Açıklama

AK Parti Genel Başkan yardımcısı Ali İhsan Yavuz, partisinin İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi için il seçim kuruluna başvurduğu yönünde çıkan haberleri yalanladı.

Söz konusu başvurunun sadece Büyükçekmece'de tespit edilen seçmen kayıtları ile ilgili olduğunu aktaran Yavuz, "Bizim başvurumuz İstanbul'un tamamında seçimin iptal edilmesine yönelik değildi" diye konuştu.

Ali İhsan Yavuz'un yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"Büyükçekmece'ye dönük bir müracaatta bulunulmuş. Ve ilçe seçim kurulu bu müracaatı reddetmiştir. İlçe Seçim Kurulu'nun kararı üzerine İl Seçim Kurulu'na gidilmiş ve İl Seçim Kurulu da reddetmiştir. Durum bundan ibarettir. Yoksa Büyükçekmece'nin dışında buna ilişkin bir talebimiz şu ana kadar söz konusu değildir. YSK da gidilecek yollardan bir tanesidir. Son merciidir. Gidelim mi gitmeyelim mi şeklinde. Arkadaşlarımız buna kafa yoracaklar Ve bir karar vereceklerdir. Şu anda Yüksek Seçim Kurulu'na gidilmiş değildir. Gidelim mi gitmeyelim mi anlamında da net bir karara varılmış değildir.

SEÇMEN KAYITLARINDAKİ USULSÜZLÜK SEÇİM ÖNCESİNDE YAPILMIŞ

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yavuz, Büyükçekmece'deki seçmen kayıtlarında usulsüzlük yapıldığını belirterek, "Büyükçekmece'de olan özellikle -Oraya odaklanmak istiyorum- anlaşılır gibi değildir. Özellikle belediye çalışanlarının da içinde olduğu nüfus müdürünün de içinde olduğu, -ki nüfus müdürünün bundan dolayı tutuklu olduğunu biliyorum- Çok manidar geliyor bana. Bu sayı hiç de küçümsenecek bir sayı değil. 20 binlerin üstünde bir sayıdan bahsediliyor. Seçimden önce olmuş bu. Dolayısıyla bu seçimlerden önce yapılan bir usulsüzlük ve gerçekten organizeli bir iş gibi duruyor. Ama buna ilişkin soruşturma yürüyor. Ve sayı da çok yüksek. Özelikle açıklamak istediğim sadece oraya ilişkin bir müracaattır. İstanbul'un tamamına ilişkin bir soruşturma değildir" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal