AK Parti'den İsrail'in El Halil Kararına Tepki: Yeni Saldırganlıklar Planlanıyor

İsrail'in El Halil Uluslararası Geçici Mevcudiyeti'nin görevini tek taraflı olarak sonlandırmasına AK Parti'den ilk tepki geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "İsrail'in bu hamlesi yeni saldırganlıkların göstergesidir" dedi.

02.02.2019-14:24 - (Son Güncelleme: 02.02.2019-14:09) AK Parti'den İsrail'in El Halil Kararına Tepki: Yeni Saldırganlıklar Planlanıyor

İsrail'in, Filistin'in El Halil kentinde yerleşik çok taraflı gözlem gücü El Halil Uluslararası Geçici Mevcudiyeti'nin (TIPH) vazifesini aleyhlerine çalıştığı sebebi ile tek taraflı olarak bitirdi. İsrail'in bu kararına tepki gösteren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Netenyahu hükümetinin nedeni gerçekleri ters yüz etme uğraşıdır ve TPIH'in işini objektif yaptığını göstermektedir. İsrail'in bu hamlesi yeni saldırganlıkların planlandığını gösteriyor." dedi.

Ömer Çelik'in resmi Twitter sayfasından yaptığı açıklama şu biçimde:

"KINANMASI GEREKEN YENİ BİR ADIM"

"İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil şehrindeki Uluslararası Geçici Mevcudiyet Gücü'nün (TIPH) vazife süresini uzatmama kararı verdi. Bu, hukuksuzlukları örtbas etmek isteyen İsrail'in kınanması gereken yeni bir hamlesidir."

'BU İDDİA İNANDIRICI DEĞİL'

"Netenyahu hükümetinin, bu karara sebep olarak gösterdiği, TIPH'nin İsrail aleyhine çalıştığı iddiası, kimse için inandırıcı değildir. Netenyahu hükümetinin sebepleri gerçekleri ters yüz etme uğraşıdır ve TIPH'in işini objektif yaptığını ifade etmektedir."

'HESAP VERME SORUMLULUĞUNDAN KAÇMAK'

"İsrail'in uluslararası hukuka riayet etmekten ve hesap verme sorumluluğundan kaçmak için bu adımları attığı nettir. Bu vazife gücünü kaldırması, hesap verme sorumluluğunu ortadan kaldırmaz."

'İSRAİL DAVET ETTİ, VARLIĞI DAHA DA GEREKLİ'

"TIPH, El Halil'deki Filistinliler için güvenlik duygusu kurmak için Filistin yönetimi ve İsrail'in davetiyle 1997'den beri bölgede bulunuyordu. Bu gereksinim ortadan kalkmadı. Tersine böyle bir gücün varlığı daha da lazım hale geldi."

'YENİ SALDIRILAR PLANLIYOR'

"İsrail'in bu hamlesi yeni saldırganlıkların planlandığını ifade ediyor. Bütün dünyayı, El Halil'deki durum hususunda daha dikkatli olmaya davet ediyoruz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal