AK Parti'den Hükumet Sistemi ve Kabine Revizyonu Konularında Açıklama Geldi

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi ve kabine revizyonu konularında açıklama yaptı.

04.07.2019-11:38 - (Son Güncelleme: 04.07.2019-12:23) AK Parti'den Hükumet Sistemi ve Kabine Revizyonu Konularında Açıklama Geldi

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tartışmaları ile alakalı, "Bu kadar abartılacak radikal birtakım değişiklikler olacak biçimde beklentiyle bunu değerlendirmek doğru değil" dedi.

Bostancı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Partili milletvekilleriyle parti genel merkezindeki kahvaltıda bir araya geleceği toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tartışmaları ile alakalı soru ardından Bostancı, "Bu kadar abartılacak radikal birtakım değişiklikler olacak biçimde beklentiyle bunu değerlendirmek doğru değil, yalnızca sistem ile alakalı bir değerlendirmedir, bu çok doğal bir şeydir. Bürokratik kurumlarda kendi yapıp ettikleri ile ilgili bazen dönüp 'ne yaptık ne ettik' diye bir değerlendirme yaparlar. Sistem ile ilgili de bizim yaptığımız çalışmanın mahiyeti budur" sözlerini kullandı.

KABİNE REVİZYONU

Bostancı, kabine revizyonu ile ilgili soruya, "Revizyon kelimesi birazda yanlış kullanılıyor. Kastedilen değerlendirmedir, yoksa sisteme ilişkin değerlendirmelerin verileri görülmeden afaki birtakım sonuçları şimdiden söylemenin anlamı yok. Bu yalnızca bir değerlendirme, sistemin bir senelik uygulaması ile alakalı bir değerlendirme. Bunu ikinci sene yapar, üçüncü senede yapar, dört senede yapar ve her sene yapabilir. Bu sebeple konu uygulamanın değerlendirmesi" cevabını verdi.

Toplantının içeriği ile ilgili soru ardından Bostancı, şunları söyledi:

"Biz esasen seçim döneminde grup toplantıları yapamadık uzun bir süre, Sayın Genel Başkanımız milletvekilleri ile bir araya gelememişti. Geçmiş dönemlerde de sık sık milletvekilleri ile kahvaltılı toplantılar yapıldı. Aynı bağlamda bir toplantıdır buradaki, gene küçük gruplar şeklinde bir araya gelecek sayın milletvekillerinin değerlendirmelerini Genel Başkanımız dinleyecek."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal