AK Parti'den Halkı Sokağa Çağıran Fatih Portakal'a Tepki

FOX TV sunucusu Fatih Portakal'ın halkı sokağa çağırması AK Parti'den tepki gördü. Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bu kişi daha önce 'Başbakan gitsin onun yerine Genelkurmay Başkanı gelsin' demişti. Bu çağrıları basit çağrılar olarak görmüyoruz kınıyoruz" dedi.

12.12.2018-12:12 - (Son Güncelleme: 12.12.2018-12:03) AK Parti'den Halkı Sokağa Çağıran Fatih Portakal'a Tepki

FOX Ana Haber sunucusu Fatih Portakal'ın "Hadi bakalım doğal gaz zamlarını diğer zamları protesto edelim, kaç kişi sokağa çıkacak" sözlerine AK Parti'den tepki geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bu kişi daha önce 'Başbakan gitsin onun yerine Genelkurmay Başkanı gelsin' demişti. Bu çağrıları basit çağrılar olarak görmüyoruz kınıyoruz" dedi.

AK Parti MKYK, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bir araya geldi. Toplantının sonrasında Ömer Çelik açıklamalar yaptı. Çelik, FOX TV Ana Haber Spikeri Fatih Portakal'ın, Fransa'daki olayları anımsatıp, Türkiye'de demokratik bir eyleme bile izin verilmediğini söyleyerek söylediği, "Hadi bakalım doğal gaz zamlarını diğer zamları protesto edelim, kaç kişi sokağa çıkabilecek" sözlerine tepki gösterdi.

"BU ÇAĞRILARI MASUM ÇAĞRILAR OLARAK GÖRMÜYORUZ"

Çelik, "Toplumsal istekle vandalizmi birbirinden ayırmak gerek. CHP'li Başkan yardımcısı ve bahsettiğiniz sunucunun sözleri dikkat çekicidir. Bu kadar yer yakılıyor, yıkılıyor. Bu kişilerin bu biçimde esasen teskin edici rol oynaması lazım olan siyasilerin, gazetecilerin tam tersine tahrik edici bir doğrultuda olması anlamlı. Acaba kendi yayın kuruluşlarının vandalizmle karşı karşıya kalmasını mı talep ediyorlar. Bu sorumsuzluk karşısında haklı tepkiler var. AK Parti yakın bir biçimde izliyor. Vandalizmle demokrasi bir arada olmaz. Bu kişi daha önce 'Başbakan gitsin onun yerine Genelkurmay Başkanı gelsin' demişti. Bu çağrıları basit çağrılar olarak görmüyoruz kınıyoruz" sözlerini kullandı.

15 TEMMUZ ŞEHİTLER DERNEĞİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Antalya'da, 15 Temmuz Vatan Şehitleri Derneği, Fatih Portakal için ana haberde söylediği, "Türkiye'de barışçıl eylemler olamaz. Korkudan, endişeden, dayak yerim falan filan. Hakkımı arayacağım fakat ne yaparım başım belaya girer mi, kaç kişi çıkar Allah aşkına" sözleriyle 'terör örgütlerini vazifeye çağırdığını' öne sürerek, suç duyurusunda bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal