AK Parti'den CHP Açıklaması: Atatürk'le Bağını Kopardılar

AK Parti sözcüsü Mahir Ünal MKYK sonrası yaptığı açıklamada, CHP'nin Atatürk'le bağını koparttığını söyledi.

16.04.2018-21:55 - (Son Güncelleme: 16.04.2018-22:03) AK Parti'den CHP Açıklaması: Atatürk'le Bağını Kopardılar

AK Parti MYK toplantısının sonrasında parti sözcüsü Mahir Ünal açıklama yaptı. CHP'nin OHAL karşıtı protestosunu değerlendiren Ünal, Kılıçdaroğlu önderliğinde partinin Atatürk ve CHP geleneğiyle bağını kopararak marksist leninist örgütlerle işbirliği yaptığını söyledi.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNÜ SİLAHLI MÜCADELE OLARAK GÖRÜYORLAR

CHP Genel Başkanı ve sözcüler olağan iftiralarını saydılar. Dikkatimizi çeken iki noktaya dikkat çekmek istiyorum. İstanbul il başkanının açıklamasında tutuklu milletvekilleri için "rehin" ifadesini söylemesi ve genel başkan yardımcılarından birinin Selahattin Demirtaş ile Deniz Gezmiş benzetmesi. Bütün bunlar kabul edilebilir ve izah edilebilir. Buna, Kılıçdaroğlu'nun parka ve postal giydiği günleri hatırlatmasını da eklemek lazım. Biliyorsunuz Marksist Leninist Komünist Parti ve 10 marjinal grup HDP'ye destek verdi ve Figen Yüksekdağ önümüze eş başkan olarak geldi. Bunların ortak özelliklerine baktığımız zaman bunların Stalinist yöntemleri kullandığını görürsünüz. İdeolojik angajmanları benzerdir. Problemlerin çözümünü silahlı yöntemler olarak gördüklerini biliyoruz.

KILIÇDAROĞLU ATATÜRK VE CHP GELENEĞİYLE BAĞINI KOPARDI

Yeni olan şey Kılıçdaroğlu CHP'sinin yeni Marksist Leninist angajmanlarıdır. CHP'nin HDP'yle, YPG'yle, DHKP-C ile beraber angajmanlarını görmemiz lazım. Atatürk'le ve CHP geleneğiyle bağını kopardığını açıklarken amacımız budur.

"ARKAİK, GERİDE KALMIŞ BİR İDEOLOJİ"

Her ne kadar Avrupa'daki Marksist Leninist gelenek gelişime katkı sağlamış olsa da, bizdeki gelenek arkaik, geride kalmış bir ortak fikri ideolojik birlikteliği ifade ediyor. CHP'nin eylemlerini, gösterilerini, yurtdışında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yönelik duruşunu, kutsal değerlere karşı aldığı tavrı da buradan okumak lazım.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal