AK Parti'de Ankara İçin Ali Babacan'ın Adı Geçiyor!

Seçimlere yaklaşılırken AK Parti'de anketlerle seçmenin nabzını yokluyor. Yapılan anketlerde İstanbul için Binali Yıldırım adı ön plana çıkarken, Ankara için ise Ali Babacan'ın adı anketlerde öne çıkıyor.

30.10.2018-10:48 - (Son Güncelleme: 30.10.2018-11:01)

Mart 2019'da gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere hazınlanan partiler bir taraftan da anketlerle seçmenin nabzını tutmaya uğraşıyor. AK Parti ile çalışan Siyasal ve Sosyal Araştırma Servisi'nin (SAROS) gerçekleştirdiği İstanbul ve Ankara araştırmasından önemli sonuçlar geldi.

5 bine yakın insan ile yüz yüze gerçekleştirilen araştırmadan İstanbul'da Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş'un ismi ön plana çıkarken, Ankara'da Ali Babacan sürprizi oldu.

İşte Abdulkadir Selvi'nin köşesinde yazdığı araştırmadan çıkan neticeler;

Burhan Eptemli'nin sahibi olduğu SAROS 19-28 Eylül tarihleri içinde İstanbul'da 3027, Ankara'da ise 1620 denekle yüz yüze araştırma yöntemiyle araştırma gerçekleştirdi. Araştırma neticesine göre iki büyük kentimizin seçmenlerinin ezici bir kısmı partiye oy veriyor. Bu oran İstanbul'da biraz daha fazla. "Partiye oy veririm" diyenlerin oranı Ankara'da yüzde 59.3'ken bu oran İstanbul'da yüzde 63.1'e dek yükseliyor.

İSTANBUL İÇİN BİNALİ YILDIRIM

İstanbul için Meclis Başkanı Binali Yıldırım'ın adı ilk sırada geliyor. Onu az bir farkla Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş izliyor. Binali Yıldırım'ın Meclis Başkanlığı'nda devam etme isteği biliniyor fakat "kazanacak aday" söz hususu olunca son karar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bırakılmış halde. Bu arada Muharrem İnce de İstanbul'da varlığını hissettiriyor.

ANKARA İÇİN İKİ YENİ İSİM DAHA! BABACAN VE İŞLER

Ankara için AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki iddia ediliyor. Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda başarılı bir performans sergilemşti. Şehircilikte başarılı bir çizgiye sahip. Ankaralılık tercihini dikkate aldığınız zaman ise eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Emrullah İşler de adı geçen isimler içinde.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal