AK Parti'de Adaylar Belli Oldu!

AK Parti yerel seçimler için temayül yoklamalarını tamamladı. Sonuçlara göre İstanbul için Binali Yıldırım, Ankara için Mehmet Özhaseki, İzmir için ise Hamza Dağ ismi öne çıktı.

19.11.2018-14:12 - (Son Güncelleme: 19.11.2018-17:17)

Yerel seçimler için 5 - 16 Kasım tarihleri içinde belediye başkan aday adayı başvurularını toplayan AK Parti'de, bütün Türkiye'de aynı anda başlatılan temayül yoklaması dün akşam sona erdi. Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleştirilecek olan toplantıda temayül neticeleri ele alınacak. İlk alınan bilgilere göre İstanbul için TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın ismi açık ara önde.

TEŞKİLATLAR DA YILDIRIM'I DESTEKLİYOR

Binali Yıldırım'ın temayül yoklamasında bütün rakiplerini arkasında bıraktığı ifade ediliyor. Teşkilatlarda da Binali Yıldırım destek görüyor. Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde temayül sonuçları değerlendirilecek.

ANKARA YÜZDE 90 ÖZHASEKİ

Ankara'da ise Mehmet Özhaseki'nin ismi yüzde 90 oranında kesinleşti deniyor fakat temayülde başka isimler de öne çıktı. O isimler; Mustafa Tuna, Fatih Şahin, Emrullah İşler ve Süleyman Soylu. Süleyman Soylu hususunda Cumhurbaşkanı'nın nasıl bir karar vereceği merak ediliyor. Temayülde üç büyükşehir için de Soylu'nun ismi çıktı.

İZMİR'DE HAMZA DAĞ İSMİ ÖNE ÇIKIYOR

İzmir'de ise Mahmut Özgener ismi geçmişti ancak Özgener siyasete girmek istemediğini ifade etmişti. İzmir'de gerçekleştirilen temayül yoklamasında da bazı adlar çıktı, bu kişilerden biri de Hamza Dağ fakat şimdilik bu hususta kesin bir karar yok.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal