AK Parti YSK Temsilcisi Özel: Seçimin Tekrarı Durumunda Binali Bey Kazanacaktır

AK Parti YSK Temsilcisi Özel, 'Şaibeli bir seçim sonucunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan biri var. Seçimin tekrarı durumunda Binali Bey kazanacaktır.' açıklamasında bulundu.

24.04.2019-17:15 - (Son Güncelleme: 24.04.2019-17:03) AK Parti YSK Temsilcisi Özel: Seçimin Tekrarı Durumunda Binali Bey Kazanacaktır

AK Parti Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi ve Isparta Milletvekili Recep Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin tekrarına yönelik YSK'de devam eden olağanüstü itiraz süreci hakkında son dakika açıklamasında bulundu.

9 ANA BAŞLIKTA TOPLANDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine yönelik YSK'nin ara kararını hatırlatan Özel, itirazlarının dokuz ana başlıkta toplandığını ve YSK'nin bu dokuz başlıktan yalnızca bir maddesini kabul etmediğini ifade etti.

'YSK BİRKAÇ GÜN İÇİNDE GÖNDEREBİLİR'

Olağanüstü hal bünyesinde kamudan ihraç edilenlerin oy kullanmasına yönelik yaptıkları itirazın YSK tarafından kabul edilmediğini belirten Özel, 'Yüksek Seçim Kurulu bu talebimiz hariç diğer sekiz ana başlıkta topladığımız konuların araştırılmasını istedi. YSK, itiraz ettiğimiz konulara ilişkin bilgileri ilçe seçim kurulları, Sulh Hukuk Mahkemeleri ve ilgili diğer kurumlardan 5 gün içinde ulaştırılmasını istedi. İlgili kurumların birkaç gün içinde YSK'nin talep ettiği bilgileri göndereceğini umut ediyoruz.' ifadelerinde bulundu.

Recep Özel, sandık kurulu başkan ve memur üyelerinin kamu görevlisi olanların dışından temin edildiğini ve itirazlarının ana temelinin bu mesele  olduğunu dile getirdi.

'KAMUOYU VİCDANI SEÇİMİN TEKRARLANMASINI BEKLİYOR'

Recep Özel, 'Anayasaya göre YSK her türlü yolsuzluğu araştırmak zorunda. Biz bütün belgelerimizi YSK'ye sunmuştuk. Bunların araştırmaları yapılıyor. Dosyalarımız ve iddialarımız sağlam temellere dayanıyor. İnşallah YSK kamu vicdanını rahatlatacak bir karar verir. Kamuoyu vicdanı, seçimin tekrarına dönük bir karar bekliyor'  açıklamasında bulundu.

'Sandık kurulu başkanları ve kurulun memur üyelerine ilişkin itirazlarınızı neden seçim takvimi sürecinde yapmadınız?' şeklinde bir soruyla karşılaştıklarını da belirten Özel, şu şekilde devam etti:

'Konuyu bilen de bilmeyen de konuşuyor. Biz parti olarak sandık kurulundaki başkan ve memurların listesini seçim öncesinde ilçe seçim kurullarından alamadık, vermediler. Sandık kurulu başkan ve memur üyelerine siyasi partilerce 'baskı yapılabilir, tarafsızlıklarına gölge düşürür' gerekçesi ile bu liste verilmedi. Biz sandık kurulu başkanlarına ancak seçimden sonra vakıf olabiliyoruz. İtirazımızı da bu nedenle seçim sürecinde yapamadık. Elimizden olmayan bir bilgiye nasıl itiraz edebiliriz ki? Bize o imkan verilmedi. Seçimden sonra bilgilere ulaştık ve ancak bu şekilde itiraz edebildik.'

'YSK'NIN VERECEĞİ KARAR BÜTÜN İLÇELERİ KAPSAMAZ'

Yapılan itirazların yalnızca Büyükçekmece ve Maltepe ilçe belediyeleri ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının tekrar yapılmasına dönük olduğunu belirten Özel, 'Muhtarlar dahil diğer bütün ilçelerdeki seçim sonuçları kesinleşmiştir. YSK'nın vereceği karar diğer ilçeleri kapsamaz.' şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşaı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal